Kreta’s verborgen topbestemming

Redactie - 21 april 2017

Kreta’s verborgen topbestemming

Redactie - 21 april 2017

Misschien komt het door de lastige uitspraak. Of doordat Chersonissos nou eenmaal alle aandacht opeist. Feit is dat Kreta’s Chora Sfakion (hoo-ra sfa-kie-on) heerlijk onontdekt is. Waarom het toch goed is om kennis te maken met dit piepkleine havenstadje aan de zuidkust? Hierbij drie redenen!

Onontdekt Kreta - Lefka Ori1. Chora Sfakion is ‘nog niet overgenomen door massatoerisme’

‘Heerlijk!’ schrijft Zoover reviewer Arend_Wendy, ‘in Chora Sfakion nog geen massatoerisme!‘ Dat neemt niet weg dat het een prima uitvalsbasis is voor een afwisselende zomervakantie. Natuur, zee, strand, winkels, restaurantjes: het is er allemaal. Alles is alleen wat kleinschaliger dan in stadjes als Chersonissos of Chania. De natuur is bovendien een stukje ruiger dan je wellicht van Kreta bent gewend. In het omliggende Lefka Ori gebergte kun je urenlang wandelen langs traditionele dorpjes, olijfbomen en rotsformaties. Ondertussen kun je kennis maken met lokaal geproduceerde olijfolie, honing en raki.

Onontdekt Kreta - Samariskloof2. De Samariakloof ligt om de hoek

Als je ook maar een beetje van wandelen houdt, kan een bezoek aan de Samariakloof niet ontbreken.  Vanaf Chora Sfakion is de Samariakloof om de hoek en gemakkelijk per boot te bereiken. Zo kun je er zijn voordat de Griekse middagzon de bodem van de kloof bereikt! De achttien kilometer lange kloof is Europa’s langste en de klim langs de ruige rotswanden is een ware beleving. Zoover reviewers geven deze bezienswaardigheid, ondanks de spierpijn, een 8,4.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/10-x-eilandhoppen-griekenland/”]

Onontdekt Kreta - strand3. De haven geeft toegang tot Kreta’s meest magische plekjes

Terwijl je in Chora Sfakion geniet van de rust en een gemoedelijk dorps sfeertje, liggen allerlei bijzondere dagtripjes binnen handbereik. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boottripje naar Gavdos, Europa’s meest zuidelijke puntje? Met slechts vijftig permanente inwoners en heel veel wildernis, ben je op dit eiland pas echt goed weg van de bewoonde wereld. Ook het dorpje Loutro ligt dichtbij. Hier kun je volgens reviewer marionsnel genieten van ‘de Griekse gemoedelijkheid, de sterrenhemel, de zonsopkomst … het leek wel of ik op een filmset was beland!’. 

Klaar voor een vakantie op Kreta? Aan jullie vele reviews te zien is de keuze aan resorts werkelijk gigantisch. Check hier ons volledige overzicht van hotels op het eiland. Een paar topscoorders:

  • Hotel Atlantis Beach in Rethymnon is volgens jullie ‘klasse‘ ‘gastvrij‘ en ‘geweldig‘. Zoover review score: 9,2
  • Ook Hotel Alexander Beach bij Malia scoort hoog. De prijs/kwaliteit verhouding krijgt een 8,9. De service zelfs een 9,3. Al met al krijgt het hotel van jullie een 9.
  • Heb je liever een appartement dan een hotelkamer? Dan is Appartement Lofos in Piskopiano het overwegen waard. Zoover reviewer Lotte van Huizen wordt blij van ‘de superrelaxte sfeer‘ in het kleinschalige complex. Het krijgt van jullie samen een 8,8.

Heb jij Choria Sfakion bezocht? Was het top of juist helemaal niet? Deel je ervaring en laat een review achter!