Geniet van Ligurië in deze charme hotels

Redactie - 22 mei 2017

Geniet van Ligurië in deze charme hotels

Redactie - 22 mei 2017

Als je dan toch in het Italiaanse Ligurië bent, wil je natuurlijk van het landschap genieten vanaf het moment dat je ‘s ochtends de gordijnen opentrekt. Deze kleinschalige charme hotels in Ligurië komen stuk voor stuk met een spectaculair uitzicht.

Ligurië Charme Hotels- hotel La-Baia

Hotel La Baia, Diano Marina

Ontwaken in je hotelbed in La Baia doe je met het geluid van de kabbelende zee. En ontbijten? Dat doe je op de veranda! Terwijl je uitkijkt over de dobberende bootjes en het privé strand voor de deur. Best oké, voor een doorsnee vakantiedag, lijkt ons zo.

La Baia is bovendien het ultieme bewijs dat een gezinsvakantie en romantiek prima samen gaan. Want terwijl jij en je partner genieten van een uitgebreide lunch op jullie zonnige balkon, zijn je kinderen van harte welkom bij het dagverblijf. Professionele nannies nemen elke dag tussen 10 en 10 de zorg over je kinderen met alle liefde even van je over.

Ligurië Charme Hotels Vis-a-Vis Beeld- Jan & Wietske, 22 januari 2011

Hotel Vis a Vis Beeld: Jan & Wietske

Hotel Vis a Vis, Sestri Levante

Hotel Vis a Vis heeft het restaurant en het zwembad voor de zekerheid op de vijfde verdieping gebouwd. Zo weet je zeker dat je die spectaculaire zonsondergang niet misloopt! Na zonsondergang wordt het uitzicht er trouwens niet bepaald minder spectaculair op. De lichtjes van het kustplaatsje Sestri Levante zijn misschien wel nòg romantischer.

Een tip: Volgens Zoover reviewer vd Sande is de wandeling die pal naast het hotel start een absolute aanrader. Het pad leidt helemaal naar de top van de heuvels van Sestri Levante. ‘Het is even doorzetten, maar wat een uitzicht!!’

Ligurie Charme Hotels - Cenobio-dei-Dogi

Hotel Cenobio dei Dogi, Camogli

‘Onvergetelijk’, ‘schitterend’, ‘subliem‘. Jullie zijn het duidelijk héél erg eens: het uitzicht bij Hotel Cenobio dei Dogi is er één uit duizenden! Volgens Zoover reviewer Lorie doet het terras van het hotelrestaurant je simpelweg ‘in de hemel vertoeven.‘ Al kan dat natuurlijk ook te maken hebben met de huisgemaakte ravioli die ze hier serveren…

Het hotel ligt in Camogli, een dorpje dat van jullie een 8,7 krijgt. Het is volgens jullie een prima uitvalsbasis om de beroemde Cinque Terre te bekijken.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=71560″]

Ligurië Charme Hotels - Paese Corvara. Beeld- Denneman, 30 september 2009

Paese Corvara. Beeld: Denneman

Hotel Paese Corvara, Pignone

Zo op het eerste gezicht is het dorpje Pignone niet direct je eerste keuze voor een zomervakantie in Ligurië. Want waarom in een piepklein bergdorpje overnachten als de Cinque Terre binnen handbereik liggen? Bij Hotel Paese weten ze daar wel een antwoord op. Met een locatie hoog in de bergen, heb je vanaf het hotel een werkelijk spectaculair uitzicht over de heuvels en de kleurrijke huisjes. Tegelijkertijd zit je op steenworp afstand van al die mooie bezienswaardigheden in de regio.

Heb jij een van deze charme hotels in Ligurië bezocht? Of weet jij  het allermooiste uitzicht van heel Ligurië te liggen? Laat het ons weten! Schrijf een review of deel je ervaring in de comments.