Steeds meer mensen willen hun huisdieren meenemen op reis. Speciaal voor hen heeft Delta Airlines de Carepod ontwikkeld. Dit product is ontwikkeld door een start-up en is misschien nog wel het beste te omschrijven als business class voor dieren.

business class voor dieren

De Carepod heeft een morsbestendig bakje met een liter water, een GPS-systeem en een monitoringssysteem met een app waardoor het huisdier in de gaten kan worden gehouden.

Delta heeft afgelopen maanden een proefperiode gehouden die naar eigen zeggen succesvol is verlopen. Als je je huisdier wil vervoeren in een Carepod kan het vooralsnog met vluchten vanaf of naar een van de volgende steden: Atlanta, Boston, Los Angeles, Minneapolis, New York JFK, Laguardia, San Francisco en West Palm Beach.

De Carepod kan een hond tot 25 kilo vervoeren en met een maximale hoogte van 60 centimeter. Als passagier moet je wel minimaal drie uur van tevoren op het vliegveld aanwezig zijn en goedkoop is het ook niet: je betaalt 850 dollar voor de Carepod voor een enkele vlucht.

Bron: ANP

Vliegen met je huisdier

Wil je graag met je huisdier op vliegvakantie, maar heb je geen idee of je maatje welkom is aan boord? Honden en katten mogen in de meeste gevallen meereizen, maar daar zitten wel een aantal mitsen en maren aan. Je leest er alles over in dit Zoover artikel over welke huisdieren mee mogen in het vliegtuig.

En andere dieren dan? Elke luchtvaartmaatschappij heeft haar eigen regels voor het vervoeren van bijvoorbeeld vogels en exotische dieren. Check dus voor vertrek wat de regels van jouw vliegmaatschappij zijn om teleurstellingen te voorkomen.

Vergeet het dierenpaspoort niet

Op vakantie met je kat of hond? Je huisdier heeft zowel binnen als buiten de EU een dierenpaspoort nodig. Ook moet je dier een chip hebben en een inenting tegen rabiës. Op reis met andere dieren? Als je reist met bijvoorbeeld konijnen, kleine knaagdieren, vogels, vissen of amfibieën dan is een gezondheidsverklaring van de dierenarts meestal genoeg.

business class voor dieren

Huisdiervriendelijke accommodaties

Is jouw huisdier niet welkom aan boord? Of heeft je trouwe vriend vliegangst? Ga dan lekker op vakantie binnen Nederland. Met de auto toeren in eigen land met je huisdier op de achterbank. Zoek wel eerst goed uit of je huisdier welkom is bij jouw accommodatie. Bij deze hotels mag je komen logeren met het hele gezin, dus ook met Bello de labrador.

Uitgelichte berichten

Lees ook

Anita

Redacteur

3 februari - 2020

Lees ook

Reacties