Een bucketlist is heus niet voorbehouden aan drukke twintigers die zich van het ene afgelegen tropische eiland naar de andere extreme jungletocht haasten. Nee, juist na je veertigste is het een goed idee om een lijstje met al je droomvakanties te maken! Want…

Bucketlist na je 40e Alpen

…je weet wat je wilt

Wintersportvakanties in Tirol, op surfkamp in Biarritz of wandelen door de Zwitserse Alpen: waarschijnlijk heb jij het als veertiger allemaal al een keer gedaan. Sommige dingen vond je leuk en andere vakanties bevielen juist helemáál niet. Handig, want jij weet dus heel goed wat er wél en niet op je bucketlist komt.

Bucketlist na je 40e Bali

… je hebt geld

Oké, misschien geldt dit niet voor álle veertigers. Maar de kans is groot dat je nu meer knaken te besteden hebt dan twintig jaar geleden. Dus terwijl een week in dit luxe resort op Bali toen nog onhaalbaar leek, knal je zo’n vakantie nu zo je bucketlist op.

Bucketlist na je 40e bungeejump

… je hebt er schijt aan

Excusez le mot, maar het is zo. Vanaf je dertigste maak je je veel minder druk om triviale zaken. Zoals de mening van anderen. En dat hogere schijt aan-gehalte levert een betere bucketlist op.

Zit je bijvoorbeeld niet te wachten op een dollemansrit op de rug van een struisvogel of een bungeejump vanaf een hoge brug in Zuid-Afrika? Maar zie je jezelf liever met je familie in een kneuterige boerderij op het Friese platteland? Niks houdt je tegen om je hele lijst vol te plempen met dit soort gezellig uitjes!

Bucketlist na je 40e Gent

…. je bent realistisch

Voor jongeren is the sky the limit. Ze willen veel, ze willen ver en ze willen vaak. Herkenbaar? En word je al moe als je terugdenkt aan die jongere, onuitputbare versie van jezelf? Nu, na je veertigste, ben je een stuk realistischer. Dus in plaats van ‘binnen één jaar duiken op de dertig mooiste duikplekken ter wereld’ zet je nu gewoon een ‘vriendinnenweekend in Gent’ op je lijst. Veel haalbaarder dus. En ook nog eens een stuk gezelliger.

Slaaptip: Bed and Breakfast De Waterzooi in Gent krijgt van jullie een 10. Rudi en Nathalie noemen hun verblijf ongelofelijk’: ‘Alle superlatieven zijn hier op hun plaats! Prachtig historisch pand, mooie inrichting, heel gezellig. Bij onze aankomst kregen we een warm ontvangst. Wat een lieve, fijne mensen! Wij hebben in een onvergetelijk weekend beleefd en komen graag nog een keertje terug!’

Bucketlist na je 40e familie water

… vakanties hebben meer betekenis

Waar je vroeger de beschikking had over een eindeloze zee van tijd en vrienden, is dat na je veertigste waarschijnlijk wat minder. Veertigers zijn meestal erg druk met werk en gezin. Quality time met vrienden en familie op vakantie is dan veel meer waard.

Neem Annelies, die met haar familie vakantie vierde op camping Huttopia Noirmoutier op het Franse Noirmoutier-en-l’Île. ‘Wij hebben met de familie optimaal genoten! De ligging op het eiland, het uitzicht over de zee, de accommodatie, de activiteiten, het was in één woord fantastisch! We hebben met de familie mooie, nieuwe herinneringen gemaakt.’ Kijk, dat klinkt bucketlistwaardig!

Bucketlist na je 40e familie veld

… je verruimt je blik

Als je kinderen hebt, dan bereiken die nu misschien bijna de tienerleeftijd. Laat je hen meedenken over jullie familie-vakantie-bucketlist, dan is de kans groot dat ze je verrassen. Misschien komen ze met plekken of activiteiten waar jij zelf misschien niet zo snel op was gekomen. En bungel je voor je het weet tóch aan een bungeejumpkoord in Zuid-Afrika. En blijk je het helemaal te gek te vinden!

Ben jij een veertiger en heb jij een vakantiebucketlist? Welke vakantie(s) kun je al afvinken? Vertel het ons in de reacties!

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Uitgelichte berichten

Lees ook

Redactie

Redacteur

19 mei - 2018

Lees ook

Reacties