Blue Voyage: zeilvakantie in stijl langs de Turkse kust

Redactie - 7 september 2017

Blue Voyage: zeilvakantie in stijl langs de Turkse kust

Redactie - 7 september 2017

Met een stralende zon aan de hemel en zwemstops in idyllische baaitjes een dag doorbrengen op een luxe zeilschip. Bucketlismomentje! Ga je op vakantie naar Bodrum of een andere Turkse kustplaats? Zorg dan dat je minimaal een dag doorbrengt op het water. Dit zijn de verschillende mogelijkheden en bekijk vooral ook de video om in de vakantiesfeer te komen!

 

Een vakantie op zee: Blue Voyage

Een Blue Cruise, of beter bekend bij de Turken als een Blue Voyage, is een meerdaagse boottocht op de Turkse wateren. Een perfecte vakantie voor iedereen met zeebenen die weleens wat anders wil zien dan kiezelstrandjes en resorts. Zo’n typsiche Blue Voyage neemt je mee langs al het moois van de Turkse zuidwestkust en duurt gemiddeld een week. Origineel vertrokken de Blue Voyage-tochten vanuit Didim of Kuşadası naar Antalya, maar tegenwoordig kun je ook opstappen in Bodrum, Marmaris of Fetiyhe.

Doen? Inclusief drie maaltijden per dag boek je zo’n onvergetelijke vakantie op zee vanaf €400 p.p.

Blue Voyage - Turkije

Reviewer Penrod67 stapte een aantal jaar geleden op de boot voor een Blue Voyage en heeft er fijne vakantieherinneringen aan overgehouden:

‘We hebben een fantastische 8 dagen gehad! Personeel was zeer attent en de boot had een vriendelijke, Engelssprekende kaptein. Het eten was heerlijk en het weer fantastisch.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/zeilen-griekenland-rondreis-cycladen/”]

Visser van Halicarnassus

Blue Voyage is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Politiek schrijver Cevat Şakir Kabaağaçlı werd namelijk na een verhaal over muitende soldaten verbannen naar Halicarnassus (het vroegere Bodrum), waar hij het prima naar zijn zin had. Hij schreef daar verhalen over de vissers en de stad en kreeg zo de bijnaam ‘visser van Halicarnassus’. Met zijn vrienden die hem vanuit Istanbul bezochten, ging hij regelmatig de zee op. Zij gaven hun ‘uitstapje’ de naam Mavi Yolculuk (Blue Voyage). En wij zijn daar hartstikke blij mee, want zo’n zeiltocht langs de Turkse kust staat garant voor mooie vakantieherinneringen.

Blue Voyage - Turkije

Blue Voyage - Turkije

Op zee met een traditionele Gulet

In Turkije ga je vaak de zee op met een gulet. Een wat? Het klinkt een beetje als het geluid dat een zeemeeuw maakt, maar het is een traditionele Turkse zeilboot. Zo’n gulet kun je huren voor een prive-uitstapje, maar dan jas je er wel je volledige vakantiebudget doorheen. Denk aan €1.200 voor een dagje op een 26-meter lange gulet, inclusief lunch en fruit. Gelukkig kun je ook een dagje meezeilen of een hut huren voor een kleiner budget.

Blue Voyage - Turkije

Dagexcursie: zeilen vanuit Bodrum

Als je een rondje door de haven van Bodrum loopt, zie je héél veel verschillende boten. Er is ook behoorlijk wat keuze om een dag op het helderblauwe water door te brengen. Zo kun je op een veerboot stappen richting Kos voor een dagje Griekenland, maar zijn er ook superveel opties voor een dagexcursie bij Bodrum. Je rolt je handdoek uit op het dek, vaart dan naar de mooiste, afgelegen baaitjes, luncht als een koning op de boot, stopt meerdere malen om te zwemmen en koelt af met wat fruit voordat je weer naar huis wordt gebracht. En als je geluk hebt, spot je nog een dolfijn!

Doen? Zo’n dagexcursie boek je al inclusief eten voor €30 p.p.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/bijzonder/griekenland-op-zeilvakantie-hele-gezin/”]

Zoover-fotografe Alexandra zette mij hoogstpersoonlijk op de kiek toen ik van al het moois op de Bodrumse wateren genoot.

Geen zeebenen? Bewonder de bootjes in de haven van Bodrum en boek een hotel in de buurt. Appartement Dasis ligt lekker centraal voor alles wat er in de omgeving te ontdekken valt. Met de bus sta je binnen 15 minuutjes tussen de Turkse gulets in de haven. Ook Hotel Salmakis Beach & Spa Resort krijgt een mooi reviewcijfer.

Tips voor een Blue Voyage vakantie? Laat ze achter in een reactie!