Bestemming van de maand: sprookjesachtig Marokko

Redactie - 21 januari 2016

Bestemming van de maand: sprookjesachtig Marokko

Redactie - 21 januari 2016

Zon, wat was dat ook alweer? Misschien kunnen we je herinnering in de wintermaanden een handje helpen. In Marokko is het jaar in, jaar uit prima vertoeven: zonuren genoeg! Dit temperamentvolle land bulkt van de verborgen parels, wij selecteerden de leukste vier voor je.shutterstock_185239379
Scheuren in de Sahara

Wat is nou een meer spectaculaire manier om de Marokkaanse Sahara van dichtbij te zien, dan vanuit een 4X4? Er zijn verschillende manieren om in de woestijn te komen. Je kunt vanaf Marrakech zuidwaarts rijden, dan kom je meteen door het prachtige Atlasgebergte. Maar het dorp Ouarzazate is de officieuze uitvalsbasis van tochten naar de woestijn. Je kunt zo’n tocht doen met een gids en chauffeur, of je doet een self-drive met een terreinauto. Overnachten doe je in de Sahara tussen de locals, in een wadi. Ga je zelf rijden, houd er dan wel even rekening mee dat je hier minimaal 21 jaar oud moet zijn voor het huren van een karretje. Ook moet je een Europees rijbewijs en een reispas bij je hebben.

shutterstock_276345059

(Ver)dwalen in de souks van Marrakech

Marrakech is een prachtige stad, met die typisch Marokkaanse uitstraling. Het is hier een doolhof van souks – markten – die allemaal in de medina (ommuurde stad) liggen. In de souk komt van alles op je af: kruidige geuren uit de Marokkaanse keuken, roepende kooplui, de fluit van een slangenbezweerder en het gekakel van kippen. Je kunt je helemaal wild kopen aan de meest uiteenlopende dingen. Van kruiden en kamelenleren tassen, tot zilveren theepotten en tapijten. Maar ook babouches, dit zijn Marokkaanse sloffen met zo’n mooi puntje aan de voorkant. Als je ’s morgensvroeg gaat, valt de drukte nog mee. Ben je klaar met shoppen, kom dan even lekker bij in het zonnetje. Bijvoorbeeld onder het genot van een cappuccino of Marokkaanse thee op één van de terrasjes op het bekende plein Jmaa el-Fna.

Foto: www.lifl.fr

Foto: www.lifl.fr

Een dagje luieren op het stand

Vooral de Marokkaanse westkust aan de Atlantische oceaan is erg populair bij vakantiegangers. Dankzij de heerlijke temperaturen en de zon die bijna altijd schijnt, kun je hier lekker bijkomen op één van de stranden. Bijvoorbeeld in de (bad)plaats Argadir. In deze gezellige stad vind je mooie stranden en een boulevard om op te flaneren. In het centrum is er volop leven in de brouwerij: je struikelt bijna over de bazaars, restaurants, cafés en nachtclubs.

Foto: leonori/shutterstock.com

Foto: leonori/shutterstock.com

Bezoek koningsstad Fez

De stad Fez noemt men vaak de culturele hoofdstad van Marokko. Het is de op één-na grootste stad van Marokko en samen met Marrakesh, Meknes en Rabat één van de vier koningssteden. Fez bestaat uit drie delen: de moderne stad, de oudste stadskern en het centrum. Overal kun je ademloos kijken naar indrukwekkende paleizen vol pracht en praal. Maar de stad heeft ook veel musea. In het duizend-en-één nacht-achtige centrum is het een wirwar van straatjes en steegjes. Mede doordat auto’s verboden zijn en ezels het sjouwwerk mogen doen, waan je je even terug in de tijd.

Bekijk op Zoover welke fijne accommodaties er in Marokko zijn!