De beste kerstmarkten van Europa in 2018

Redactie - 21 oktober 2018

De beste kerstmarkten van Europa in 2018

Redactie - 21 oktober 2018

Veel Europese steden maken zich weer klaar voor de jaarlijkse kerstmarkt. Want je voelt het overal: kerst is in aantocht. Een sfeervolle periode vol warmte, gezelligheid en mystiek. Wij hebben de beste kerstmarkten van Europa voor je op een rijtje gezet.

Sfeer en gezelligheid in kerststad Valkenburg

Uiteraard mag Nederland niet op dit lijstje ontbreken, en dan vooral kerststad Valkenburg. De kerstmarkt in de Gemeentegrot is de oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Op deze sfeervolle kerstmarkt worden mooie settings en decors afgewisseld met diverse stands met kerst- en cadeauartikelen. En twee keer per week trekt de betoverende Christmas Fairytales Parade, met verlichte praalwagens en dansers in kostuum, door het centrum van de stad.

Kerstparade op woensdagen en zaterdagen van 18 t/m 30 december 2018
Kerstmarkt in de Gemeentegrot Valkenburg: van 16 november t/m 23 december 2018

Meer kerstmarkten in Nederland vind je hier.

Beste Kerstmarkten Van Europa

Sprookjesachtig genieten in Boedapest

Normaal gesproken is Boedapest al een sprookje, maar in winterse sneeuw krijgt de stad helemaal een magische uitstraling. Boedapest is prachtig versierd: enorme kerstbomen in de straten, verlichte gebouwen en sprookjesachtige kerstverlichting die door de hele stad is opgehangen. De traditionele kerstmarkt op het Vörösmartyplein is met ruim honderd kraampjes een van de grootste kerstmarkten van Europa. De locals zoeken hier hun kerstboom uit terwijl de toeristen langs de houten blokhutjes struinen. De geur van traditionele honingkoekjes, glühwein en kaneel ruik je van verre. De kerstmarkt in Boedapest staat ook bekend om de vele handgemaakte kerstdecoraties.

Kerstmarkt Boedapest: van 9 november t/m 31 december 2018

TIP: Kijk ook eens bij de beste kerstmarkten van Nederland, Duitsland en België op Zoover.nl

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/leukste-kerstmarkten-nederland/”]

Frohe Weihnachten in Münster

Van oudsher is Duitsland hét land van de kerstmarkten. Op maar zeventig kilometer afstand van Enschede ligt het historische Münster. Deze oude Hanzestad vormt in de koude wintermaanden een prachtig decor. Overal in de stad komen de heerlijke geuren van gepofte kastanjes en kruidige glühwein je tegemoet. De kerstmarkt tovert de oude binnenstad om in een wintersprookje met meer dan 300 kraampjes. De kerstmarkt in Münster is verspreid over meerdere locaties. De Prinzipalmarkt staat bekend vanwege de mooie verlichting. Op de Aegidiimarkt staat een prachtige kerststal, een zes meter hoge versierde houten piramide en is er om het half uur een klokkenspel te horen.

Kerstmarkt Münster: van 26 november t/m 23 december 2018

Meer Duitse kerstmarkten vind je hier.

beste kerstmarken in europa

Sfeervolle Weihnachtsmarkt Frankfurt

De kerstmarkt van Frankfurt is een van de oudste van Duitsland. Al in 1939 werd de eerste editie gehouden. Het is ook de belangrijkste kerstmarkt van onze oosterburen, vanwege de enorme omvang (meer dan 240 kraampjes) en het aantal bezoekers elk jaar. De Frankfurter kerstmarkt vindt plaats op de Römerberg, het stadhuisplein van de stad en op het St. Paul’s Plein. De markt waaiert verder uit tot de winkelstraten. In het midden van het plein staat de hoge kerstboom, uiteraard voorzien van duizenden lichtjes. Geniet van de prachtige halfhouten gebouwen en traditionele kerstsnacks, zoals Quetschemännchen en Bethmännchen. Naast winkelen, kun je ook een ritje maken in een oude stoomtrein, luisteren naar concerten op het podium en in de kerk en genieten van adventliederen die elke vrijdag, zaterdag en zondag voor kerst worden gezongen. De kerstmarkt in Frankfurt is perfect om je een weekendje onder te dopen in kerstsferen.

Kerstmarkt Frankfurt: 26 november t/m 22 december 2018

Slapen in Frankfurt? Dat kan hier!

Meer Duitse kerstmarkten vind je hier.

Mystiek en magie in Wenen

Een magische kerst beleef je in Wenen. Deze gezellige stad is tijdens de feestdagen op haar mooist. Er zijn verschillende kerstmarkten in de stad. Het meest bekend zijn die bij het Rathaus, waar meer dan 100 stands je in kerstsfeer brengen, en bij Schloss Schönbrunn.
De Wiener Christkindlmarkt bij het schitterende Rathaus is zo’n 700 jaar oud en de beroemdste en oudste markt in Wenen. De meeste kerstmarkten gaan al in de ochtend open, maar ze krijgen pas echt iets magisch wanneer de avond valt. Het park naast het Rathaus is dankzij de prachtige versieringen een echte belevenis in de winter. Kinderen kunnen kerstgeschenken in elkaar knutselen in de Christkindl Werkstatt, er rijd een Christkindl-express en je kunt je kerstkaart laten afstempelen door de hulpjes van het Christkind.

Kerstmarkt Wenen: 16 november tot en met 26 december 2018
Kerstmarkt Schloss Schönbrunn 24 november tot en met 26 december 2018

beste kerstmarkten van europa

[article href=”https://www.zoover.nl/tips/meest-knusse-winterlodges/”]

Twinkelende Christmas lights in Londen

Alleen al om de rijkversierde etalages, kerstversieringen in de straten en twinkelende Christmas lights moet je rond de kerstperiode naar Engeland. Beleef het ultieme kerstgevoel in de Britse hoofdstad. Vanaf half november wordt Londen omgetoverd tot een ware kerstbestemming. In de stad zijn verschillende kerstmarkten te bezoeken: de leukste vind je naast de Big Ben aan de voet van de London Eye. Stap in het gigantische reuzenrad en je hebt een mooi overzicht over de markt en zelfs daarboven hoor je de vrolijke klanken van de kerstmuziek. Ook de kerstmarkt van Hyde Park, met de ijsbaan en de andere attracties, mag je niet missen als je met je kinderen naar Londen komt. De Somerset House ijsbaan is elk jaar een groot succes bij jong en oud.
Mis ook Boxing Day op 26 december niet. Die dag houden de meeste winkels in het land grote uitverkoop.

Southbank Centre Kerstmarkt Londen: 9 december tot en met 27 december 2018
Winter Wonderland Hyde Park: 29 november 2018 tot en met 5 januari 2019. Eerste kerstdag gesloten

Idyllische kerststad Brugge

Het idyllische Brugge is misschien wel de mooiste kerststad van België te noemen. Door de smalle steegjes en de historische gebouwen krijgt deze stad rond de kerstperiode iets magisch. De Grote Markt is het decor voor de wintermarkt. Hier vind je een verlichte ijsbaan met daaromheen houten chalets met kerstartikelen, kunst, lekkere hapjes en drankjes. De gekleurde huizen met trapgevels zijn versierd met lichtslingers en de Belfort staat op de achtergrond te pronken. Enkele honderden meters verderop, op het Simon Stevinplein, vind je een kerststal en nog meer kraampjes om de laatste kerstinkopen te doen. Ook de moeite waard: het IJssculpturenfestival.

Kerstmarkt Brugge: van 23 november 2018 tot en met 1 januari 2019

Meer kerstmarkten in België vind je hier.

beste kerstmarkten van europa

Magische taferelen in Kopenhagen

In Denemarken wordt Kerst groots gevierd. Wanneer de winter zijn intrede doet in Kopenhagen wordt de stad omgetoverd tot een sprookje. Er is genoeg te beleven gedurende de kerstperiode. De kou, sneeuw, twinkelende lichtjes en de gezellige Denen maken Kopenhagen tot een warme en knusse stad. De feeërieke kerstmarkt staat in het familiepark Tivoli, midden in de stad. Het hele park is sfeervol en sprookjesachtig verlicht, overal hangen versieringen en alle attracties zijn geopend. Er zijn tientallen kraampjes met Deense kerstdecoraties en lekkernijen. Van 26 tot en met 30 december draagt het Vuurwerk Festival extra bij aan de feestelijke stemming.

Kerstmarkt Kopenhagen: van 17 november t/m 31 december 2018

beste kerstmarkten van europa

Struinen over de kerstmarkten in Keulen

Ieder jaar reizen honderdduizenden bezoekers naar Keulen af om te struinen over de kerstmarkten. Op nog geen twee uur rijden vanaf Utrecht sta je al midden in het Keulse Winter Wonderland. Deze Duitse stad mag dan ook echt niet ontbreken in het lijstje met Beste Kerstmarkten van Europa. Keulen heeft een aantal kerstmarkten en je wandelt gemakkelijk van de ene naar de andere markt. Er rijdt zelfs een treintje waarmee je langs elke markt komt. Het decor en de sfeer maken de kerstmarkt in deze stad zo bijzonder. Het centrale plein barst van de chalets en mooie kerstverlichting met op de achtergrond de Keulse Dom als statig middelpunt.

Kerstmarkt Keulen: van 26 november t/m 23 december 2018

Meer Duitse kerstmarkten vind je hier.

[article href=”https://www.zoover.nl/winter/winterse-festivals-europa/”]

Wat vind jij de beste kerstmarkt van Europa? Welke ga jij dit jaar bezoeken? Laat een review achter op Zoover, zodat je anderen kunt helpen om de juiste keuze te maken.