Bretagne met kids: doen of niet?

Redactie - 17 juni 2017

Bretagne met kids: doen of niet?

Redactie - 17 juni 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

We kennen Bretagne natuurlijk van de kastelen, de wijn en de oesters. Maar wist je dat de regio boordevol spannende bezienswaardigheden voor kinderen zit? De volgende drie attracties mogen de kids deze zomer echt niet missen.

Attracties voor kinderen in Bretagne - Tropical Parc1. Neem je kinderen mee op een tropische wereldreis

In het Tropical Parc van Saint Jacut Les Pins reis je in één dag de hele wereld over. Van de Australische bush stap je zo de woestijnvlaktes van Madagaskar in. Om je vervolgens te vergapen aan de zorgvuldig nagemaakte dinosaurussen in de Jurassic garden. Of gaan jullie toch liever voor de Music Hut, waar je flink los kunt gaan op Vietnamese tamboerijnen en Balinese xylofoons?

Een ding is zeker: het Tropical Parc, dat zo’n 45 minuten van het havenstadje Vannes ligt, is één van de meest kleurrijke attracties voor kinderen in Bretagne. En de prijs? Ook die is schappelijk. Een gezinsticket (2 volwassenen, 2 kinderen) kost zo’n €25.- 

Attracties voor kinderen in Bretagne - Aqaurium2. Ontdek de onderwaterwereld van Bretagne

‘Onze kinderen vonden het geweldig’, rapporteert een reviewer. ‘De locatie is prachtig’ schrijft een ander. Aquarium Marin in Tregastel is duidelijk een aanrader. Via een spannende speurtocht wanen kinderen zich voor even in een totaal andere wereld en leren alles over het onderwaterleven langs de Bretonse kust. Ideaal voor een regenachtig dagje tijdens je autovakantie in Bretagne! 

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/frankrijk-top-10/”]

En er is meer! Met een gigantisch nationaal park en populaire plaatsjes als Saint Pol de Leon en Brest in de buurt, ligt het Aquarium op een handige locatie. Saint Pol de Leon – (‘Het echte Bretagne’ volgens reviewer E Brouwer), is een kindvriendelijke bestemming met knusse straatjes en mooie zandstranden. Verschillende campings in Bretagne in de omgeving scoren hoog onder gezinnen met kinderen: 

  • Camping Yelloh Village Les Mouettes heeft volgens jullie een fantastisch animatieprogramma. Naast alle gezelligheid van de goochelaars, live muziek en hiphop battles, is de camping rustig, ruim en van alle gemakken voorzien. 
  • Ook Camping Domaine de Ker Ys scoort goed. De kleinschalige camping is volgens jullie gemoedelijk, netjes en fijn voor gezinnen met jonge kinderen. ‘Pal aan zee, genieten!’ schrijft familie de Jonge. ‘Nog nooit zo’n nette camping getroffen!’ voegt een reviewer uit Almere toe. Ook de review van familie Jansen is lovend: ‘We hebben genoten van de ruime plek met prachtige bloeiende bloemen’
  • Met een 8,5 is ook Camping RCN Port l’Epine een favoriet onder ouders. Zo lees je onder andere in de reviews: ‘Een mooie camping die prachtig ligt aan een baai met een geweldig uitzicht. Bovendien zorgt het animatieteam voor leuke activiteiten voor de kinderen met als hoogtepunt de spooktocht!’

Attracties voor kinderen in Bretagne - St Malo3. Attractie hoppen nabij St Malo

Ook het stadje St Malo is volgens jullie een ideale uitvalsbasis tijdens een zomervakantie in Bretagne. Het is er ‘supergezellig’ en je kunt er prachtige wandelingen over de oude stadsmuur maken. ‘We hebben de stadsmuur wel drie keer bezocht‘ schrijft reviewer robbrf.

Bovendien ben je hier omringd door superleuke attracties voor kinderen. Zoals het kleinschalige Zooparc de Tregomeur, dat volgens jullie ‘prachtig aangelegd’ en ‘goed verzorgd’ is. Ook de Grand Aquarium Saint Malo en het knusse middeleeuwse stadje Dinan liggen om de hoek.

En mocht je nu denken: waar blijven m’n oesters? Ook daarvoor zit je hier helemaal goed. Zoover reviewer Marc de Vos rapporteert dat ze vooral erg lekker zijn in het nabijgelegen Cancale.

Meer tips voor een te gekke vakantie met de kids in Bretagne voor kinderen? Check de reviews.