Wat je niet wilt missen tijdens een weekendje Dresden

Redactie - 23 juli 2018

Wat je niet wilt missen tijdens een weekendje Dresden

Redactie - 23 juli 2018

Ontdek dat Dresden een van de meest unieke steden in Duitsland is die ook nog eens het beste van alle werelden biedt. Van architectuurschatten en indrukwekkende geschiedenis tot op-en-top hipheid en prachtige natuur. Allemaal zonder de drukte die je in Berlijn of München misschien ervaart. Dresden tijdens een stedentrip ontdekken? Goed plan! Dit mag je niet missen!

Geniet van de oude stad

Als je mooie gebouwen kunt waarderen, dan hoef je over een bezoek aan de oude stad niet na te denken. Het oude centrum van Dresden wordt omringd door verbazingwekkend mooie barokke architectuur. Zoals de Georgenbau, een paleis in renaissancestijl en de kathedraal van Dresden. Wandel daarna door richting ‘das Schloss en bewonder de Processie der Prinsen (Fürstenzug), de grootste porseleinen muurschildering ter wereld.

Maak een foto vanaf de top van de Frauenkirche

Door de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog is Dresden nu een stad met twee gezichten. Het bombastische barokke van de Aldstadt en het grungy, alternatieve van de Neustadt. Frauenkirche, in de Neustadt, is beslist een van de topattracties. Het is prachtig! Zowel van binnen als van buiten. Wandel eerst een rondje om de kerk en waardeer het feit dat je op een plein staat dat tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest is. Maak daarna een panoramakiekje vanaf het observatieplatform. Wauw-momentje gegarandeerd!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/4-steden-in-duitsland-waar-je-geweest-moet-zijn/”]

Wandel over ‘het balkon van Europa’

Het terras van Brühl strekt zich hoog boven de oever van de rivier de Elbe uit. Aan de ene kant bewonder je de prachtige gebouwen van de oude stad, en aan de andere kant geniet je van een koffietje aan de rivier de Elbe, zoals de locals ook doen.

Hiken in Nationalpark Sächsische Schweiz

Het nationaal park Saksisch Zwitserland is een walhalla voor elke wandelfanaat, met meer dan 1200 kilometer aan wandelpaden. Of je nu een simpele of zware wandeling maakt, de uitzichten zijn bij iedere bocht spectaculair. Wandel door het weelderige groene bos, ontdek grotten en geniet van een panoramisch uitzicht op de rivier de Elbe in de vallei. Je bezoek is niet compleet zonder de bekendste bezienswaardigheid van de regio te zien, de Bastei. Een rotsformatie die meer dan 300 meter boven de zeespiegel uitsteekt.

De rit er naartoe duurt veertig minuutjes en entree is gratis.

Vink de Zwinger van je lijstje

De Zwinger is een van de mooiste gebouwen die je in Dresden zult tegenkomen. Misschien wel in heel Duitsland. Het was eerder een festivalarena en een oranjerie, maar tegenwoordig is het een museumcomplex. Het is gratis om het prachtige terrein met de fontein en binnenplaats te bewonderen. Een gecombineerd ticket voor de drie musea van het museumcomplex kost €10, maar is gratis met een Dresden Museum-kaart.

Ga op een mini-cruise over de Elbe

Na zoveel gezien te hebben, is het tijd om te ontspannen aan boord van een historische stoomboot. Het bedrijf Saxon Steamship exploiteert de oudste en grootste vloot raderstoomboten ter wereld, tussen de 80 en 131 jaar oud.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/doen-in-duitsland-5-tips/”]

Smul van lokale lekkernijen

Dorst gekregen van dat sightseeën? Heb jij even geluk dat Dresden een rijke biertraditie kent! Een paar bekende merken zijn Radeberger en Wernesgrüner. Bestel daar sappig speenvarken van de grill met aardappeldumplings bij en Duitser wordt het niet. Een andere perfecte optie om de dag in Dresden af te sluiten is een bezoek aan de sprookjesachtige wijngaarden van Schloss Wackerbarth. De wijngaard produceert de op één na oudste mousserende wijn van Duitsland. 

Dans de hele nacht

Het nachtleven in Dresden is levendig, gezellig en hartstikke hip. Van biertuinen tot cocktailbars en pubs met livemuziek. De de meest trendy bars en clubs vind je in Neustadt en het Hechtviertel.

Overnacht in een kasteel

Een nachtje logeren boven de Elbe? Inclusief prachtig uitzicht op de vallei en omringd door een prachtig park … Een verblijf in het sprookjesachtige kasteel Schloss Eckberg zul je niet snel vergeten. Maar Hostel Lollis Homestay of Aparthotel Neumarkt zijn ook fijne Duitse accommodatietoppers die hoge ogen gooien bij je medevakantiegangers.

Heb jij nog tips voor Dresden? Deel ze in een reactie of schrijf een review.