9x dingen die mensen op wintersport haten

Redactie - 17 januari 2019

9x dingen die mensen op wintersport haten

Redactie - 17 januari 2019

Wintersport: je bent de hele dag buiten, hebt de zon op je bol en raast in vliegende vaart die pistes af. ’s Avonds gezellig naar de après-ski of genieten van een bord goulash. Wat een heerlijkheid! Heb jij er alweer zin in? Schrijf dan tussen 7 en 20 januari een review op Zoover en maak kans op een wintersportvakantie voor twee personen in dit gebied (ter waarde van €1.500). De reis wordt mede mogelijk gemaakt door Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG in samenwerking met de Zugspitz Region.

Maar is zo’n wintersport echt één en al fun? Nou, niet helemaal. Een rondvraag in mijn omgeving leverde een waslijst aan wintersportergernissen op. Dit zijn negen dingen die mensen op wintersport haten:

Mensen op de piste

#1: mensen die regels van de piste niet kennen

Op de piste is het eigenlijk net als in het normale verkeer: er gelden (ongeschreven) regels. Maar daarvan lijkt niet iedereen op de hoogte. Dus zijn er van die types die midden op de piste stoppen, in plaats van aan de zijkant. Of mensen die veel te weinig afstand houden. En ken je deze al: wintersporters die rustig gaan zitten achter een heuveltje. Je ziet ze niet en voor je weet heb je een botsing te pakken. Ok, dit zijn eigenlijk een heleboel ergernissen in één puntje!

Skilift

#2: liftergernissen deel 1: voordringen of juist treuzelen bij de skilift

Lange rijen bij de lift zijn altijd vervelend. Sommige mensen krijgen daardoor de neiging tot voordringen en dat is irritant. Tegelijkertijd zijn typetjes die per se met zijn tweetjes willen ook vervelend. Ze laten stoeltjes aan zich voorbij gaan, met als resultaat: nog langer wachten!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/wat-moet-ik-meenemen-op-wintersport-check-dit-lijstje/”]

snowboarder

#3: de grootste ergernis van skiërs: snowboarders

Vraag je een skiër naar zijn grootste wintersportergernis, dan is de kans heel groot dat hij zegt: snowboarders. Het zijn nou eenmaal twee verschillende bloedgroepen. Volgens skiërs maken snowboarders zich schuldig aan onbesuisd gedrag, afsnijden en naar beneden roetsjen in plaats van boarden.

Skier

#4: de grootste ergernis van snowboarders: skiërs

Je voelt hem misschien al aankomen: snowboarders ergeren zich op hun beurt weer groen en geel aan skiërs. Want ‘die snappen niet dat snowboarders de hele breedte van een paadje nodig hebben.’ Of ze blijven niet in hun spoor, als je net met flinke snelheid langs ze wilt razen.

Vrouw zittend in sneeuw met snowboard

#5: een natte kont (voor de snowboarders)

Dit is een ergernis die vooral snowboarders zullen herkennen: paden die te plat zijn, waardoor je stil komt te staan. Je kunt dan twee dingen doen: even gaan zitten, je bindingen losmaken en een stukje lopen. Het resultaat: een natte kont. Optie twee: vraag een skiër of hij je een stukje voort kan trekken. Houd dan wel rekening met een diepe zucht en geërgerde blik van de skiër in kwestie!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/tips-wintersport-boeken-2019/”]

Familie in de sneeuw

#6: toiletteren komt nooit gelegen

Je staat er net helemaal klaar voor om die uitdagende piste te bedwingen… en dan voel je aandrang. Of het nu voor een nummer één of een nummer twee is: het is echt vervelend als je op de wc wéér je pak uit en vervolgens aan moet trekken. Kon je dat deel van je lichaam af en toe maar eens uitschakelen!

#7: liftergernis deel 2: iets laten vallen (of gooien) uit de lift

Zit je lekker relaxt om je heen te kijken vanuit de stoeltjeslift, glijdt in een moment van onachtzaamheid je skistok of handschoen uit je hand. Hoe ga je dat ding nou weer terugvinden? Nog een liftergernis: mensen die hun peuken in de sneeuw gooien voor ze de lift uit stappen. Zoek gewoon eventjes een prullenbak!

Kind in de sneeuw

#8: ski- of snowboardklasjes op de helling

Natuurlijk, iedereen moet het boarden of skiën op de één of andere manier leren. Maar moet dat nou echt midden op de piste, met zijn allen tegelijk?!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/goedkope-wintersport-voor-een-klein-prijsje-skien/”]

Skilift

#9: liftergernis deel 3: de laatste lift missen

Misschien ben jij zo iemand die van geen ophouden weet. Je wil echt nog een keertje die piste af. Snel, op naar de lift voor je allerbeste, allersnelste en fijnste rit van de dag. Maar helaas, je hebt hem gemist, de laatste lift is al geweest. Dan zit er maar één ding op: après-skiën!

Wat is jouw grootste ergernis op de wintersport? Vertel het ons in de reacties!

Fotocredits:

Hoofdafbeelding: ©Zugspitz Region GmbH

Afbeelding 1: Snowplanners

Afbeelding 2: Hochschwarzwald Tourismus, Achim Mende

Afbeelding 3: Snowplanners

Afbeelding 4: ©Zugspitz Region GmbH

Afbeelding 5: Snowplanners

Afbeelding 6: Pfronten Tourismus, Foto E. Reiter

Afbeelding 7: Snowplanners

Afbeelding 8: Ferienwelt Winterberg