Uitwaaien doe je op Terschelling

Redactie - 22 mei 2018

Uitwaaien doe je op Terschelling

Redactie - 22 mei 2018

Een groot voordeel van de Waddeneilanden is natuurlijk dat ze zo compact en overzichtelijk zijn. Ideale bestemmingen dus om eens uitgebreid een paar dagen ontspannen te wandelen of te fietsen. Lekker uitwaaien. Op Terschelling bijvoorbeeld. De Brandaris heet je al van verre welkom!

Kilometers rust

Tachtig procent van het eiland bestaat uit natuur. Maar liefst zeventig kilometer aan fietspaden heeft Terschelling, waardoor het ook wel het ‘fietseiland’ onder de Waddeneilanden genoemd wordt. Tel daar de 250 kilometer aan wandelpaden en dertig kilometer uitgestrekte stranden bij op en je kunt je voorstellen dat je elkaar niet zo snel in de weg rijdt of loopt. Sterker nog, soms kom je wandelend langs zee urenlang helemaal niemand tegen.

En dan die stranden!

Vind je wandelen een tikkeltje te gezapig en mag het wel iets dynamischer? De golven zijn op Terschelling vaak lekker hoog en de stranden soms wel 500 meter breed, dus ideaal om te (kite)surfen, vliegeren en landzeilen. Tussen paal 8 en paal 12 en bij Midsland aan Zee is het strand onder toezicht. In het westen ligt het Groene Strand. Hier kun je zonder vergunning windsurfen. Kitesurfen kun je tussen paal 9 en paal 11.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/waddeneilanden-in-het-voorjaar/”]

Alle vertier vind je hier

Zin in een terrasje? Leg dan aan in een van de strandpaviljoens. Of bezoek een van de gezellige dorpjes die, zeker in de zomermaanden, allesbehalve uitgestorven zijn: West-Terschelling, Midsland, Hoorn, West aan Zee, Lies en Oosterend. Alle vertier vind je hier, van restaurants met lokale specialiteiten, zoals cranberry compote, ‘pondkoek’ en verse zeebaars, tot drukke kroegen en discotheken.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/wadden-eilandhoppen-nederland-dagje-op-terschelling/”]

Een stukje geschiedenis

Geïnteresseerd in de geschiedenis van Terschelling? Dan moet je zeker even naar museum ’t Behouden Huys, waar ze een mooi historisch overzicht bieden van het eiland én van zeevaarder Willem Barentsz. Heel leuk is ook Wrakkenmuseum De Boerderij waar je vondsten van duikers kunt bewonderen. En… je bent niet op Terschelling geweest als je vuurtoren Brandaris niet bezocht hebt.

Terschelling als één groot podium

Een van de grootste trekpleisters op Terschelling is natuurlijk het bekende Oerol Festival, dat in juni ieder jaar tien dagen lang meer dan 50.000 bezoekers trekt. Het eiland als één groot podium, met op zeventig locaties optredens. Dit jaar vindt het plaats van 15-24 juni. Vergeet niet op tijd een slaapplaats te reserveren! Die zijn er in alle soorten en maten, van basic campings tot comfortabele familiehotels. Bezoekers van Zoover plaatsten honderden reviews en waarderen bijvoorbeeld camping De Duinkant met een 9,2 en hotel Schylge met een 8,6.

Heb je tips voor Terschelling? Laat dan hieronder een review achter!