Dé 6 leukste naaktstranden in Europa

Redactie - 26 juni 2017

Dé 6 leukste naaktstranden in Europa

Redactie - 26 juni 2017

Naaktstranden zijn vaak nog een enorm taboe, maar waarom? Als je eenmaal aan het idee gewend bent zul je merken dat het eigenlijk hartstikke verfrissend is. En nog een voordeel: je wordt echt van top tot teen bruin! Beter kan niet toch?

Daarnaast zijn naaktstranden vaak nog erg mooi en voor veel mensen onbekend, omdat ze er anders nooit zouden komen. Ben je er klaar voor? Lees dan zeker verder, want dit zijn de zes beste plekjes in Europa om deze zomer naakt te zonnen.

naaktstranden

Beeld: PublicCo via Pixabay

6. Es Trenc – Mallorca

Dit twee kilometer lange strand staat ook wel bekend als het Caribische deel van Mallorca, dankzij het witte strand en de heldere zee. Daarnaast ligt dit strand in een natuurgebied, dus je zult hier geen enorme hotels of drukke boulevard met restaurants en café’s vinden. Echt puur natuur dus!

Hoewel Es Trenc bekend staat als naturistenstrand, zul je hier ook genoeg mensen met zwemkleding aan vinden. Toch zal niemand raar opkijken als je in je nakie langsloopt.

Naaktstranden, Es Trenc

Beeld: Mischa Meier via Unsplash

5. Zandvoort – Nederland

Wat dichterbij huis naar het naaktstrand? Dan is Zandvoort de ideale plek! Tussen paal 68.5 en 71 bevindt zich het meest bezochte naaktstrand van Nederland. Hier staan ook meerdere strandtenten, zoals Adam & Eva, waar je gewoon naakt een drankje kunt doen.

Hou voor de zekerheid wel je kleding bij de hand, want in de meeste strandtenten aan het naaktstrand is kleding verplicht.

4. Place des Grottes – Frankrijk

Hoewel je op de meeste naaktstranden ook gewoon nog met zwemkleding aan mag zonnen, is het op Place des Grottes verplicht om naakt te zijn. Dit strandje ligt op het eiland Île du Levant voor de Franse kust en vlakbij St. Tropez.

Door de natuurlijke inham van het strand kun je er ook perfect snorkelen en in alle rust zwemmen.

3. Little Banana Beach – Griekenland

Op het Griekse eiland Skiathos vind je Banana Beach. Dit is één van de drukste en leukste stranden van het eiland. En wil je hier naakt zonnen? Dat kan! Want vlakbij vind je Little Banana Beach. Hier kun je als nudist rustig je gang gaan en genieten van de Griekse zon.

Warning naaktsstranden

Beeld: Mike Goad via Unsplash

2. Koversada – Kroatië

Bevalt het naakt recreëren? Dan kun je het strandbezoek combineren met een naaktcamping. Koversada is de grootste naaktcamping van Kroatië met een eigen naaktstrand, zodat je zo vanuit je caravan of tentje naar het strand kunt lopen zonder je aan te kleden. Makkelijker kan niet!

1. Cap D’Agde – Frankrijk

Het bekendste naaktstrand ter wereld ligt op zo’n twaalf uur rijden, of twee uur vliegen, van Nederland. Hier vind je Cap D’Agde, ook wel bekend als de Hoofdstad van Naturisme. Er is hier zelfs een compleet dorp voor nudisten: Village Naturiste.

Als je zou willen, kun je hier een complete vakantie lang naakt rondlopen. Zo mag je naakt naar binnen bij banken, kappers, hotels, restaurants en zelfs kroegen.

Ben jij al eens op één van deze naaktstranden geweest of ken je leukere? Laat het ons weten in de reacties!