Redactie - 9 mei 2018
Om in te slapen, naar te kijken of van te dromen: strandhuisjes spreken enorm tot de verbeelding. Pal aan zee, voetjes in het zand en een frisse duik wanneer je maar wilt. In deze blog: 7 strandhuisjes voor op je bucketlist.
We gaan meteen – heel erg bucketlistig – all the way down under. Naar Melbourne, Australië. Daar vinden we op het prachtige Brighton Beach deze ouderwetse, vrolijke, houten strandhuisjes. Ooit zijn ze gebouwd als kleedhokjes, maar nu worden ze meestal voor een heel jaar verhuurd. Wil je er overnachten? Dan is het een kwestie van aanpappen met de huurders dus!
Aan wie kunnen we beter vragen waar we een geweldig strandhuis kunnen vinden, dan aan jullie? Volgens jullie is Villa Bersama op het Indonesische eiland Bali echt een topper. Lees maar mee met vakantieganger Henk Jan: ‘Dit is een schitterende villa met fantastisch personeel. De villa ligt direct aan het strand en heeft een mooie tropische tuin en een groot zwembad. We hebben hier echt een heerlijke, relaxte vakantie gehad.’ Een strandvilla, dat klinkt (bijna) beter dan een strandhuisje!
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/overnachten-op-het-strand/”]
‘Alweer voor het zevende jaar op rij naar de strandhuisjes geweest. Ik kijk er altijd weer naar uit en ook dit keer was het geweldig. Je komt als herboren terug na een verblijf op het strand. Wat een superervaring!’ Moeten we hier nog iets aan toevoegen? Het is de review van G. de Waard, over Vakantiepark Landal Strandhuisjes Julianadorp (bijna 150 reviews en gemiddeld een 9,4!). Voor een bucketliststrandhuisje hoef je het land dus helemaal niet uit.
Hoe tof is dit strandhuis, zo recht boven een klif? Het staat in Peru aan het strand, al is de exacte locatie niet te achterhalen. Waarschijnlijk omdat de eigenaar van privacy houdt. Hier zie je nog meer foto’s van dit verbluffende over the top strandhuis. Dit is nou een typisch strandhuisgevalletje van ‘een mens mag dromen toch?’.
Bob Marley uit de speakers, licht zeebriesje en jij die lekker ligt te chillen op je billen voor een Jamaicaans strandhuisje. Zie jij het al voor je? Nou, hoppa, dat kan dus gewoon. Bijvoorbeeld bij het Hotel Royal Decameron Club Caribbean, van de foto hierboven.
Ben je een beetje klaar met het strand? Dan trek je er lekker op uit, naar de prachtige Dunns waterval of naar het Bob Marley Museum. Jaja, genoeg te doen op Jamaica.
[article href=” https://www.zoover.nl/blog/tips/stranden-beslist-op-bucketlist-mogen/”]
Nog een rijtje klassieke strandhuisjes. Deze staan in Zuid-Afrika, op het strand van Muizenberg (niet ver van Kaapstad). Je kunt hier fantastisch surfen! Maar goed, zo’n houten hut is natuurlijk niet écht comfortabel. Beter slaap je in een riant strandhuis bij Muizenberg, zoals het Baytree Beach House met vier slaapkamers bijvoorbeeld.
Aan de Franse kust barst het nog van de schattige strandhuisjes. Het was dus lastig kiezen welke strandhuizen hier een plek zouden krijgen. Maar de romantische kleuren van deze – ietwat gammele – huisjes in Berck-sur-mer gaven de doorslag. Je vindt deze strandhuisjes op nog geen vier uur rijden van Nederland in het prachtige kustgebied Nord-Pas de Calais. Dat is praktisch om de hoek, dus pak je strandstoel, strandtent, strandtas en strandjurk maar vast in!
Wat is volgens jou het mooiste strandhuisje ter wereld? Laat het ons weten in de reacties!