7 redenen om vakantie in Nederland te vieren

Redactie - 20 augustus 2018

7 redenen om vakantie in Nederland te vieren

Redactie - 20 augustus 2018

Natuurlijk, iedereen droomt graag van tropische vakanties, hagelwitte stranden en bounty-eilanden. Maar met zo’n zomer als deze, kom je in Nederland toch ook goed aan je trekken? En vakantie in eigen land heeft nog véél meer voordelen. We zetten ze voor je op een rij!

Vakantie in Nederland korte reistijd

1.      Je bent zo op je bestemming

Drukte op Schiphol, Zwarte Zaterdag, vastlopende treinen. Op vakantie gaan is soms een stressvolle aangelegenheid. Daar heb je geen last van bij een vakantie in eigen land. Of je nu voor de camping in Friesland kiest of een fijn vakantiehuis in Overijssel huurt: de maximale reistijd is meestal echt maar een uur of 3,5. En hoppa, daar zit je al met je voetjes omhoog. Trek die fles wijn maar open!

Vakantie in Nederland duurzaam

2.      Je spaart het milieu én je geld

Vliegen is slecht voor het milieu, daar kunnen we niet meer omheen. Zo’n vakantie in de buurt, met de auto, bus, trein, fiets of boot, heeft veel minder impact op het milieu dan een verre reis. En dus ook op je schuldgevoel. Oh, en een retourtje Texel is bovendien veel beter voor je portemonnee dan een heen- en terugvlucht naar Bali.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/vakantie-in-eigen-land-de-leukste-wateren-en-meren-van-nederland/”]

Vakantie in Nederland campings

3.      De keuze uit geweldige accommodaties is overweldigend

Of je nu wilt slapen in een hijskraan, yurt, pipohuis of boomhut: het kan allemaal in Nederland. Ons land barst sowieso van de fantastische campings. Op Zoover staan er meer dan 2000! Een paar toppers op een rij:

Camping De Kleine Wolf in Ommen. Beloond met een Zoover Award en honderden positieve reviews. Zoals die van Erika: ‘Geweldig. We hebben een topvakantie gehad. Volop complimenten voor het geweldige personeel. Iedereen is vrolijk en behulpzaam!

Camping De Norgerberg in het Drentse Norg krijgt van jullie een 9,4. Vakantieganger Joost schrijft: ‘Fijne tijd gehad en super voor jonge kinderen. Alles op het park was goed verzorgd. De mensen die er werken stralen uit dat ze er plezier in hebben om het iedereen naar de zin te maken, complimenten hiervoor!’

Nog een Zoover Award winnaar: camping Minicamping Boogaard in Zoutelande. Jullie roemen de gastvrije eigenaren en de geweldige locatie.

Vakantie in Nederland natuur

4.      Geweldige natuur in iedere uithoek

Natuurlijk, de Nederlandse Veluwe of de Weerribben halen het niet bij het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Maar toch heeft ons kleine landje ontzettend veel natuurschoon te bieden. Van de heuvels in Zuid-Limburg, tot de Biesbosch en de prachtige kustlijnen van Zeeland. Natuurliefhebbers hoeven zich in Nederland nooit te vervelen.

Vakantie in Nederland steden

5.      Nederland heeft de gezelligste steden

Iedereen die ooit een langere reis in Azië of Zuid-Amerika heeft gemaakt weet het: nergens vind je zulke mooie, oude en leefbare steden als in Europa. Ook in Nederland struikel je over de pareltjes. Denk aan Delft en Leiden of die prachtige historische Hanzesteden zoals Zwolle en Zutphen.

Slaaptip: hotel De Koperen Hoogte in Zwolle gooit hoge ogen bij jullie. En dat komt mede door de heerlijke jacuzzi op de kamers!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/must-sees-nederland/”]

Vakantie in Nederland seizoenen

6.      De 4 seizoenen zijn super

Nog iets dat voormalige backpackers zullen herkennen: de 4 seizoenen zijn fantastisch! Want elke dag van het jaar zon en een strakblauwe lucht gaan óók vervelen. Dankzij de 4 seizoenen kun je in Nederland gerust meerdere keren per jaar naar hetzelfde natuurgebied, strand of dezelfde stad. Want elke keer ervaar je je vakantie anders.

Vakantie in Nederland taal

7.      Je verstaat (bijna) iedereen

Natuurlijk, communiceren met handen en voeten op de Italiaanse camping verhoogt het vakantiegevoel. Maar soms is het gewoon ronduit irritant. Bijvoorbeeld als de automonteur zogenaamd niet begrijpt dat 800 euro voor een simpele reparatie echt niet normaal is. In Nederland heb je dit soort taalproblemen (meestal) niet. Je kunt je overal verstaanbaar maken en krijgt dus ook sneller geweldige tips van locals.

Wat is jouw gouden tip voor een heerlijke vakantie in Nederland? Deel je kennis door hieronder te reageren!