The most wonderful time of the year! De tijd van kerstmarkten is weer aangebroken en omdat tegenwoordig elke stad wel een winterfair, kerstmarkt of ijsbaan heeft, zetten wij de meest idyllische kerstdorpen voor je op een rijtje.

Beeld: J.P.Remy via ©WBT

Grootste en oudste van België

De Kerstmarkt van Luik is de grootste en oudste van België. Al meer dan 30 jaar strijkt het Village de Noël of Kerstdorp met maar liefst 200 chalets in het hart van de stad neer. De kerstmarkt van Luik is een begrip in de wijde omgeving. Dit jaar is Luik uitgeroepen tot Europese Kersthoofdstad. Een goede reden om deze veelzijdige, unieke en gezellige kerststad te ontdekken.

Waarom zou je op een dag overhaast alles willen zien, als je ook een nachtje kunt blijven slapen in deze Waalse stad? Een overnachting bij het Hotel Ramada Plaza Liège City Center wellicht? Reviewer Dennis gaf het Ramada Plaza een dikke 9. ‘Mooi hotel met een aardige ligging ten opzicht van het centrum,’ concludeerde hij.

Ondergrondse kerstmarkt

De kerstmarkt van Valkenburg is geliefd omdat deze plaatsvindt in de Gemeentegrot. Het gangenstelsel van de grot is sfeervol verlicht en vormt het hart van dit tijdelijke ondergrondse kerstdorp. Behalve in deze grot wordt is er ook een kerstmarkt in de Mergelrijkgrot.

Beeld: geralt via Pixabay

Sprookjesachtige sfeer

Het kerstdorp van Tallinn, de hoofdstad van Estland, is jaarlijks weer een waar sprookje. Het Raeokoja plats verandert in de decembermaand in een idyllische kerstmarkt. Voor het stadhuis verschijnen kraampjes versierd met talloze lichtjes. Geniet van lokale lekkernijen, sla souvenirs in of verbaas je over de kunstige ijssculpturen. Het oude centrum van de stad is sowieso een aanrader voor een winterse citytrip.

De meest idyllische kerstdorpen

Beeld: Free-Photos via Pixabay

Dreaming of a white Christmas

Over idyllische kerstdorpen gesproken. Tegen Rovaniemi in de hoofdstad van Fins Lapland kan geen enkele stad op. In deze officiële woonplaats van de kerstman zie je met een beetje geluk de Aurora Borealis (het noorderlicht) en ben je sowieso verzekerd van een witte kerst.

Druk, maar prachtig

Jaarlijks verandert Boedapest in een waar winter wonderland. Vanaf half november zijn er idyllische kerstdorpen te vinden in de hoofdstad van Hongarije. De mooiste kerstmarkt in de stad tref je op het Vörösmarty Tér in het hart van Pest. Omdat dit plekje door velen wordt beschouwd als de mooiste kerstmarkt van Europa, trekt het veel bezoekers.

idyllische kerstdorpen Hannover Duitsland

Beeld: Eva Hopstaken

Duitse gezelligheid

In Duitsland struikel je zowat over de sfeervolle kerstdorpen. Mijn persoonlijke favoriet is de kerstmarkt van Hannover. Of eigenlijk moet ik kerstmarkten zeggen, want overal in de stad zijn markten te bezoeken. Naast de historische kerstmarkt vond ik het Finse dorp en het Wunschbrunnenwald (een compleet bos in de stad) erg bijzonder.

Blijf gerust een nachtje slapen. Hotel DORMERO Hannover ontvangt van onze lezers een 9. Reviewer Karen schrijft: ‘Prachtig appartement in de omgeving Hannover. Rustig gelegen, heerlijk bed. Super vriendelijke eigenaren.’

Wat is volgens jou het meest idyllische kerstdorp?

Zin in meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook op Instagram.

Eva

Redacteur

6 december - 2018

Reacties