5x treinreizen in kerststijl

Redactie - 21 december 2017

5x treinreizen in kerststijl

Redactie - 21 december 2017

De kerstvakantie is dé tijd van het jaar om leuke activiteiten te ondernemen met je familie of vrienden. Wat dacht je van een treinreis naar de Kerstman met de kerstexpress? Of een ouderwetse stoomtrein in het zuiden van Nederland? Wij hebben de mooiste vijf treinreizen op een rij gezet!

Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij- Simpelveld 

Op zoek naar een unieke treinreis door een geweldig heuvelachtig landschap en het gevoel alsof je een dagje op vakantie bent? Dan is de treinreis in Zuid Limburg echt iets voor jou! De trein heeft een authentieke sfeer waardoor je je voor heel even in het jaar 1800 waant. Twee sympathieke vrijwilligers van tachtig jaar vertellen enthousiast het verhaal over de trein. heb je vragen of wil je meer weten? Ze geven je graag extra informatie! Zo bijzonder hoe zij met zoveel passie over hun werk vertellen! De treinreis duurt ongeveer een uur.

Tarieven:
0-2 jaar gratis
3 -11 jaar € 5,00
12 jaar en ouder € 15,00

Wanneer?
16 t/m 31 december 2017

Kerst Express- Hoorn 

De museumstoomtram Hoorn-Medemblik heeft een wel heel speciale rit, namelijk de Kerst Express! Rond de feestdagen kun je hier met hele gezin, familie of vrienden de echte kerstsfeer proeven. De treinreis start op het station van het Museumstoomtram in Hoorn met een warme chocolademelk. Na een korte kerstopvoering vertrekt de trein en ben je na ongeveer twee uur weer terug. Na afloop krijgen de kinderen ook nog een cadeautje. Een handige tip: vanaf 12 personen zijn de tickets goedkoper.

Tarieven:
Kind 4-12 jaar € 13,30 
Volwassene: € 15,90

Wanneer?
24 t/m 30 december 2017

beeld: Veluwse Stoomtrein Maatschappij

Veluwsche stoomtrein maatschappij-  Beekbergen

Bij het station Beekbergen ligt een levend spoorwegmuseum met een grote werkplaats, prachtig oud stationsgebouw en natuurlijk een stoomtrein. De treinreis duurt ongeveer veertig minuten en neemt je mee terug in de tijd. Op woensdag 27 december kun je zelfs dineren in deze rijdende trein. Leuk! Het diner bestaat uit een heerlijk samengesteld kerstmenu en je rijdt in een originele wagon gebouwd in 1927.

Wat ons betreft een leuk dagje uit voor in de kerstvakantie. Of nog leuker: een weekendje op de Veluwe en overnachten in een bosrijke omgeving zoals bij vakantiepark Landal Heideheuvel.

Tarieven:
Dagkaart kinderen (4 t/m 11 jaar) €7,50 
Dagkaart volwassenen €15,00

Wanneer?
Kerstdiner in de trein: woensdag 27 december van 17.00- 21.00
Treinreis: het hele jaar door 

Stoomtrein Katwijk LeidenValkenburg 

De conducteur blaast op zijn fluit, de stoker gooit nog een paar kolen op het vuur en de locomotief zet zich puffend en sissend in beweging: de tijd heeft even stil gestaan. De sfeer van vroeger start al bij het begin: je koopt een ouderwets kaartje in het stationsgebouw en de reis kan beginnen! Speciaal voor de feestdagen is er een speciale wintereditie met oliebollen en glüwein, om helemaal in de winterse sfeer te komen!

Als je dan toch in Valkenburg bent, breng je natuurlijk meteen een bezoekje aan de kerstmarkt of bekijk je de rest van deze kerststad, zoals het huis van de Kerstman! Er is zoveel te zien, dat doe je niet in een dag. Plak er een heerlijk weekendje Valkenburg aan vast. Het vakantiepark Landal Kasteeldomein de Cauberg ligt midden in Valkenburg en vanuit daar kan je al je kerstactiviteiten ondernemen.

Tarieven:
Kinderen (0 t/m 3 jaar) gratis toegang
Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 7,00
Volwassenen € 9,00

Wanneer? 
27 t/m 30 december 2017 

Kerstexpress Stoomtrein Goes-Borsele- Goes

Voordat je in de stoomtrein in Goest stapt, krijg je een warme chocolademelk met een stuk kerststol en word je verwelkomd door figuranten in Dickensstijl. Deze kerstervaring is heel populair, dus vergeet niet vooraf online te reserveren om verzekerd te zijn van een plekje in de kerstexpress.

Tarieven:
1 t/m 3 jaar: € 8,- 
4 t/m 12 jaar: € 12,- 
Volwassene (13 jaar en ouder): € 18,- 

Wanneer?
28 december 2017

Heb jij nog leuke plannen voor kerstactiviteiten deze kerstvakantie?