5x Slapen onder de sterren

Redactie - 20 november 2017

5x Slapen onder de sterren

Redactie - 20 november 2017

Stel je voor: je ligt in bed naast je geliefde en je ziet de sterrenhemel boven je. Het lijkt wel een sprookje maar dit is écht mogelijk. Een grote trend, vooral in Finland, zijn de bubbelhotels. Je overnacht in een rond, glazen huis midden in de natuur. Dit is één van de meest romantische plekken om te overnachten en wij weten waar die te vinden zijn!

Beeld: www.wadirumnight.com

  1. Wadi Rum Night Luxury Camp in Jordanië

In de Wadi Rum woestijn in Jordanië kun je overnachten in een bubbelkamer. Vanuit je bed kun je samen met je partner genieten van het eindeloze woenstijnlandschap. Ondanks dat dit een bubbel is en het er klein uit ziet bevat het alle voorzieningen die je nodig hebt: badkamer met douche en een kingsize bed. Om de hoek zit ook nog een restaurant van de organisatie zelf. Voor €240 per nacht beland je in dit sprookje… Wil je na een geweldige nacht nog wat langer in de Wadi Rum woestijn blijven? Dan is Wadi Rum Galaxy Camping een aanrader!

Beeld: www.bubble-lodge.com

  1. Bubble Lodge in Mauritius

Een slaapplek dichterbij de natuur in Mauritus is er haast niet! Deze bubbel hotels liggen in het plaatsje Bois Chéri en zijn niet alleen heel sfeervol en romantisch, maar ook nog eens natuurvriendelijk. De bubbels zijn gemaakt in een ecodesign en hebben geen impact op het milieu en een minimum aan energieverbruik. Een absolute droomplek om een keer te overnachten, om daar nog een schepje boven op te doen krijg je service van een persoonlijke ober en wordt het ontbijt en diner gemaakt door een privé kok. Misschien wel een geweldig idee als huwelijksreis?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5x-waarom-lapland-een-topbestemming-is/”] 

 

Beeld: www.kakslauttanen.fi

3. Hotel Kakslauttanen Holiday Village in Finland

Tussen de sneeuw en de bomen staat dit kleine iglo-dorp in het plaatsje Saariselka in Finland. Je kunt kiezen voor het normale hotel of voor een iglo. Van de buitenkant ziet een iglo er niet heel groot uit maar het bevat alles wat je nodig hebt: een keuken, badkamer en slaapkamer. Een tip van een reviewer is om in maart een bezoek te brengen. Dan geniet je van zonlicht van 6 tot 18 uur en is de temperaturen van -5 tot -10. Dit geldt eigenlijk voor heel Lapland. Los van de perfecte overnachting zijn er een heleboel winterse activiteiten te ondernemen zoals husky safari, icekarting en een sneeuwscooter safari.

Beeld: www.levinglut.net

  1. Levi’s Igloos in Finland 

‘Prachtig uitzicht, rustige ligging, er is een cd-speler aanwezig, klein flesje champagne bij aankomst, sfeervol en romantisch ingericht’ (reviewer Kschaart). In plaats van een heel dorp van iglo’s, zijn er bij de Levi’s Igloos slechts vier exemplaren, super knus en kleinschalig dus! Deze Iglo’s liggen in het plaatsje Levi, ook in Finland. Omdat de iglo’s aan de prijzige kant zijn, is het bijvoorbeeld een leuk idee om hier de laatste nacht van jullie vakantie te slapen. Een mooiere afsluiter is er niet!

Beeld: www.nelim.fi

  1. Wilderness in Finland

Een bubbelhotel is al een fantastische accommodatie. Om er nog een schepje bovenop te doen, kun je in Finland het Noorderlicht zien, liggend in je glazen iglo. Wilderness heeft vier locaties in Finland: Nellimintie, Muotkantie, Inarintie en Veskoniementie. Wauw!! Dit is wel de meest unieke manier om het Noorderlicht te aanschouwen. ‘Het lijkt wel een sprookje daar’, schrijft reviewer Beens. En zo is het!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/3x-reizen-naar-noorderlicht/”]

Staat bij jou een nachtje in een bubbelhotel al op je bucketlist?