5x onbetwiste highlights van Italië

Redactie - 20 juli 2018

5x onbetwiste highlights van Italië

Redactie - 20 juli 2018

Waaraan denk jij bij Italië? Behalve dampende borden pasta en ’s werelds allerlekkerste ijsjes, schieten er ongetwijfeld een paar iconische gebouwen door je hoofd. Zoals die scheve toren of dat ene adembenemend mooie plafond. In het kader van de Zoover Vakantieweken zetten vijf van de allergrootste highlights van Italië voor je op een rij.

5 x highlights van Italië - Venetië5. Grand Canal, Venetië

Een gondeltocht over de Grand Canal van Venetië is het ultieme romantische uitje. Samen achterover hangen en de stad langzaam langs je voorbij zien trekken. Zoover reviewer Judith: ‘Dit moet je ervaren en voelen.’ Doe je een stedentrip Venetië met je gezin? Dan is ook de vaporetto (de waterbus) een goede keuze. Tikkeltje minder romantisch, maar minstens zo mooi. ‘Met de bootbus zie je het hele kanaal’, schrijft reviewer Advebo.

5 x must sees in Italië - Stresa4. Isola Bella, nabij Stresa

De poëtische naam alleen al maakt dat Isola Bella een notering in dit lijstje dubbel en dwars verdient. Het ‘mooie eiland’ is gemakkelijk per boot te bereiken vanuit Stresa en is gewoonweg prachtig. De weelderige tuinen van het barokke kasteel zijn een absolute must see in Italië. Zoek verkoeling onder één van de pergola’s op een zwoele zomerse dag of struin langs de antieke beelden en witte pauwen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=75263″]

5 x must sees Italië - Pompei3. Pompeii

‘Waanzinnig indrukwekkend!’, schrijft reviewer Jorritswigchum. ‘We hebben er meer dan zeven uur rondgewandeld’,  meldt reviewer Patricia. Het is duidelijk geen verkeerd idee om een hele dag uit te trekken voor de ruïnes van Pompeii. De eeuwenoude graffiti op de muren, het amfitheater, het badhuis, de hoofdstraat: alles is bizar goed bewaard gebleven. Het lijkt of de tijd er simpelweg heeft stilgestaan sinds de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. Wil je deze onbetwiste Italiaanse highlight bezoeken? ‘Pompeii is goed te bezoeken vanuit Napels‘, schrijft Pauline ‘Met de trein ben je er binnen een half uur.’

Overnachten in Napels kun je onder andere doen bij Hotel Royal Continental. ‘Het hotel ligt net buiten het hectische centrum, een absolute aanrader!’, schrijft Josee.

5 x must sees in Italië - Assisi2. Basilica di san Francesco, Assisi

Geen vakantie in Italië is compleet zonder een bezoek aan één van de vele kerken dat het land rijk is. Basilica di san Fransesco bewijst dat je daarvoor echt niet perse in Florence of Rome hoeft te zijn. Integendeel. ‘De basiliek is om stil van te worden… zo mooi!‘, schrijft Leifalco. ‘De fresco’s op de muren zijn schitterend’, voegt hij toe. Assisi zelf krijgt van jullie een 9 en camping Village Assisi net buiten de stad is volgens jullie ook een aanrader. ‘Het is een fijne, rustige camping met uitzicht op de basiliek’, meldt reviewer Luite.

5 x must sees in Italië - Colosseum1. Colosseum

Onze nummer 1 is, hoe kan het ook anders, het wereldberoemde Colosseum in Rome. Gewoon, omdat het een iconisch bouwwerk is. En het heerlijk is om er in rond te dwalen of het vanaf een bankje in de schaduw  in je op te nemen. Reviewer Flamanim meldt dat hij er ‘sprakeloos’ van was. ‘Een wonder der architectuur’, voegt LaurenceB toe. Jullie geven deze Italiaanse bezienswaardigheid een 8,5 en zijn duidelijk eensgezind: het Colosseum is volgens jullie een absolute must see in Italië.

Wat was jouw onbetwiste highlight tijdens je vakantie in Italië? Schrijf een review en deel je mooiste vakantiefoto’s!