Deze festivals op Malta wil je niet missen

Redactie - 21 november 2017

Deze festivals op Malta wil je niet missen

Redactie - 21 november 2017

Tijd voor een feestje? Pak het vliegtuig naar Malta en sluit je aan bij de dansende menigte! Het piepkleine land is namelijk erg goed in grootse festivals. Voor welke van deze festivals op Malta ga jij?

Earth Garden Festival

Misschien komt het door de ultieme zonnige festival-sfeer. Of door de toplocatie midden in Ta’ Qali National Park, in het groene hart van Malta. Hoe dan ook: Earth Garden Festivals is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een begrip. Houd je van dansen met je voeten in het zand? Zelf losgaan op instrumenten en muziek ontdekken van de andere kant van de wereld? Schrijf het kleinschalige Earth Garden in je agenda!

Festivals in Malta - street jazzMalta Jazz Festival

Eén keer per jaar vormen de eeuwenoude gebouwen, smalle steegjes en mooi verlichte stadsmuren van Valletta het podium van één van de beroemdste festivals op Malta. Het Malta Festival bestaat al meer dan 25 jaar en maakt van het laatste weekend van juli een ware street party. Terwijl je luistert naar een drumsolo aan de waterkant, barst er een paar straten verderop een gratis concert los. Malta Jazz Festival betekent drie dagen lang kennis maken met jazzmuziek vanuit alle hoeken van de wereld. En: veel events zijn nog gratis ook!

Overnachten midden in het oude stadscentrum van Valletta? Volgens jullie is het eenvoudige Hotel Osborne een aanrader.

Festivals in Malta - BirguBirgufest

Waar Valletta al betoverend mooi is en vol eeuwenoude bouwwerken staat, is het piepkleine Birgu helemáál een antieke stad waar je je ogen uitkijkt. De ommuurde middeleeuwse stad is een must see en de haven is een fijne plek om een terrasje te pakken. Tijdens het lokale Birgufest wordt de stad zo niet nog sprookjesachtiger. Duizenden kaarsjes worden ontstoken om de sfeervolle stad te eren en op elke straathoek vind je wel een marktstalletje, muziekoptreden of expositie. Daarmee is Birgufest ongetwijfeld één van de meest romantische festivals op Malta.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/bezoek-machtig-mooi-malta/”]

Festivals op malta - Farsons beer festivalHet Farsons Beer Festival

Bier en Malta. Niet direct de meest logische combinatie. Toch heeft het kleine eiland verrassend veel lokale brouwsels te bieden. In elk geval meer dan genoeg variatie om een jaarlijk 10-daags bierfestival te houden! Het Farsons Beer Festival gaat alweer zo’veertig jaar mee en wordt gehouden in het Ta’ Qali National Park (gemakkelijk bereikbaar met de bus vanuit hoofdstad Valletta). Behalve bier heeft het festival ook heerlijke snacks en goede live optredens. De entree is gratis.

festivals op Malta - GozoFestival Mediterranea

Als eiland met een cultuur die maar liefst 7000 (!) jaar teruggaat, vinden ze het in Gozo wel reden voor een feestje. Lokale droomgerechten, muziekoptredens, tentoonstellingen: Festival Mediterranea, gehouden van half oktober tot begin november, is een perfect moment om Gozo te leren kennen. Absolute hoogtepunt is de gigantische operashow waar heel het eiland nog maanden over napraat. Verblijf op een fijn resort bij het stadje Xlendi (check bijvoorbeeld Villa Xemxija of Hotel St. Patrick) en wissel het festival af met wat dagen relaxen aan het zwembad. Zelfs in november is het hier nog zo’n twintig graden.

Heb jij een van deze festivals op Malta bezocht? Schrijf een review!