5x De grootste mythes over vliegen

Redactie - 12 februari 2018

5x De grootste mythes over vliegen

Redactie - 12 februari 2018

Over vliegen gaan allerlei wilde verhalen rond. Kan het vliegtuig bijvoorbeeld echt neerstorten als jij je telefoon aan laat staan? Om je gerust te stellen: dit zijn de vijf grootste mythes over vliegen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover-awards/spanje-zoover-awards-2017/”]

vliegtuig mythes alcohol

Mythe 1: In het vliegtuig word je sneller dronken

Voel je je een beetje aangeschoten na een wijntje in het vliegtuig naar Spanje? Dat ligt toch echt niet aan de hoogte. Onderzoek wijst uit dat je wel wat slaperig kunt worden in het vliegtuig, maar je wordt echt niet sneller dronken.

Alcohol is sowieso een slecht idee als je wilt ontspannen in het vliegtuig. Lees hier onze tips voor een relaxte vlucht en voor je het weet lig jij op een strandstoel bij Hotel Seaside Palm Beach of Hotel Cordial Mogan Playa op Gran Canaria!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5x-beste-hotels-griekenland-kies-deze-hotels-voor-een-onvergetelijke-vakantie/”]

vliegtuig mythes bagage

Mythe 2: ‘Breekbare’ bagage wordt met zorg vervoerd

Op de markt in Turkije een authentieke dromenvanger gekocht? Stop deze dan liever in je handbagage. Want ook al plak je een sticker ‘breekbaar’ op je koffer, dit betekent niet dat er extra voorzichtig met je bagage wordt omgegaan. Het vliegtuigpersoneel heeft hier gewoon geen tijd voor. Alle tassen en koffers worden dus op dezelfde manier vervoerd.

Vliegtuig Mythes nooddeur

Mythe 3: Je kunt per ongeluk de nooddeur openen

Leun je een keer tegen de nooddeur in het vliegtuig, dan hoef je echt niet bang te zijn dat deze in één keer opengaat. Wanneer je in de lucht bent, staat er een enorme druk op de nooddeur. Dus geen stress, je zou echt buitengewoon sterk moeten zijn om de deur open te krijgen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/wist-bizar-calorieen-consumeert-vliegtuig/”]

Vliegtuig mythes telefoon

Mythe 4: Het vliegtuig kan neerstorten als je telefoon aan staat

Misschien wel een van de meest bekende mythes in het vliegtuig: als je je mobiel niet uitzet, bestaat de kans dat het vliegtuig neer zal storten. Helemaal niets van waar! Er is geen enkel bewijs dat jouw bellende buurman een ongeluk in de lucht kan veroorzaken. Toch is ‘je telefoon uitzetten’ wel een regel in het vliegtuig waar je je aan moet houden.

Vliegtuig mythes ziek

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/de-vliegtuigmaatschappij-gaat-failliet-en-dan/”]

Mythe 5: Je wordt ziek van de lucht in het vliegtuig

Veel gehoord van vakantiegangers: de eerste vakantiedagen moet je eerst even bijkomen omdat je ziek bent geworden van de circulerende lucht in het vliegtuig. Maar wist je dat de lucht op grote hoogte eigenlijk juist heel schoon is? De lucht wordt niet alleen vaak ververst in het vliegtuig, maar ook nog eens extra gefilterd.

Waar je wel ziek van kan worden, zijn de bacteriën op de stoelleuningen en het opklaptafeltje. Dus pak altijd desinfecterende gel in en je vliegvakantie naar Portugal of Griekenland begint sowieso goed!

Bron: Libelle

Ken jij nog meer mythes in het vliegtuig die toch echt niet waar zijn? Deel je tips in de reacties!