5x wunderschön Duitsland

Redactie - 26 juli 2017

5x wunderschön Duitsland

Redactie - 26 juli 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Duitsland is al jaren één van jullie favoriete bestemmingen voor een wandelvakantie. Want of je nou een pittige trekking wilt doen of gaat voor een sprookjesachtige boswandeling: Duitsland is de place to be. Op deze vijf plekken vind je de allermooiste natuur van Duitsland.

Mooiste Natuur in Duitsland - Daun1. Wildpark Daun, Eifel

Het Eifelgebied is een ideale bestemming voor een autovakantie dichtbij huis. Je bent er voordat je Donaudampfschiffahrtsel-ektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft kunt zeggen (ja, dit woord bestaat echt!) en toch voelt het mijlenver van huis. De groene heuvels en diepe bossen strekken zich uit tot aan de horizon en je kunt er de mooiste roofvogels spotten. Ga je richting de Eifel met kleine kinderen? Dan is een ritje door het avontuurlijke Wildpark Daun een absolute aanrader. ‘Onze kleine meid kon alleen maar de hele tijd wauw roepen‘, schrijft reviewer Roelv81.

Mooiste natuur in Duitsland - Zwarte Woud2. Zwarte Woud

In de wintermaanden een populair skigebied, in de zomermaanden een wandelwalhalla. Dat is het Zwarte Woud. Pak je wandelschoenen in, boek een traditionele gasthof in een dorp als Feldberg en ga op ontdekkingstocht! Een tip: Familotel Feldberger Hof is volgens jullie een topkeuze voor een wandelvakantie in het Zwarte Woud.

Mooiste natuur in Duitsland - Sauerland3. Sauerland

Sauerland ligt niet ver van de Nederlandse grens en staat garant voor diepe bossen, gigantische stuwmeren en kronkelende riviertjes. Oftewel: Sauerland mag niet missen in deze top vijf van de allermooiste natuur van Duitsland! Volgens jullie reviews is het dorpje Medebach een prima uitvalsbasis om al dit moois te verkennen. ‘Toplocatie voor een weekendje weg‘, zo oordeelt reviewer Marieke.

Wil je overnachten in Medebach? Check deze goed gewaardeerde opties:

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/68620/”]

Mooiste natuur in Duitsland - Ruhpolding Unternberg4. Ruhpolding, Beieren

Ruh-wat? Ruhpolding als vakantiebestemming is een stukje minder bekend dan het Zwarte Woud of Sauerland. Dat maakt het er echter niet minder overdonderend op. Sterker nog, deze goed verborgen vakantiebestemming is één van de allermooiste plekken van heel Duitsland. En je hebt het heerlijk voor jezelf! Het dorpje Ruhpolding is volgens jullie een ‘pittoresk en gezellig dorp‘ tussen de bergen. Daarmee is het een fijne locatie voor een wandelvakantie in Duitsland.

Mooiste natuur in Duitsland - Garmisch Partenkirchen5. Garmisch Partenkirchen

Hoe hoger hoe beter? Wij Nederlanders weten wel anders. Heel soms kunnen we er echter niet omheen. Het Beierse Garmisch Partenkirchen heeft nou eenmaal de meest spectaculaire uitzichten van heel Duitsland. En het goede nieuws: de klim omhoog kun je ook doen vanuit een comfortabele treinstoel. De Zugspitze trein leidt je helemaal naar ‘het dak vak Duitsland’.

Waar ligt volgens jou de allermooiste natuur van Duitsland verborgen? Deel je geheim in de comments of schrijf een review.