Ben je ook zo’n theeleut en zit je het liefst met je handen om een warme mok geklemd? Dan zijn deze tips uit de gratis iPad app Hoe Leuk Is Nederland iets voor jou. Wij presenteren vijf high tea’s waar je lekker kunt genieten van thee en lekkers: van typisch Britse scones en gebak tot Chinese kiwi’s en mini sandwiches. Jum!

Alles Brits

High Tea Nederland
Het dorpje Eesergroen mag dan slechts 157 bewoners tellen, het staat mooi wel op de culinaire kaart van Drenthe. En dat allemaal dankzij hotel-restaurant Lucy’s Inn, waar alles onmiskenbaar Brits aandoet. Zo staat er een London taxi voor de deur, zijn de tafels in het restaurant bezaaid met linnen servetten en Engels theeservies en ruikt het er naar versgebakken scones en Victoria spongecake. En dat midden in de Drentse landerijen.

Lees hier meer over deze tip.

Schenk maar lekker door

High Tea Nederland
Het Vroege Vogelbos geldt als een van de oudste bossen van Almere: zo’n twintig jaar geleden werden hier de eerste loof- en naaldbomen geplant. Een duidelijk gemarkeerde route is er niet, wel lopen er verschillende wandelpaden en slingerweggetjes tussen de bomen. Verdwalen in het Vroege Vogelbos is geen optie: je bent altijd in de buurt van het fietspad dat je (terug)brengt naar Het Ooievaarsnest. In dit theehuis dat gezellig boers aandoet, kun je de hele dag terecht voor luxe broodjes, stevige soepen, simpele borrelhappen en taart die verser dan vers is.

Lees hier meer over deze tip.

High tea’en bij de hofmaker

High Tea Nederland
Mocht je in je hart nog ruimte over hebben voor een tuintje, kom dan eens kijken bij Wind in de Wilgen. De heemtuin, die langs een polderweg met allemaal biologische boerderijen ligt, kan zo door voor romantisch park met rivierloopjes, heuvels, weides en een zee boomgaarden. Er groeien Hollandse appels en peren, maar ook Japanse pruimen, Chinese kiwi’s, Kaki-vruchten en pawpaws. Daarnaast is de tuin opgedeeld in streken, zodat je kunt zien wat er qua groen te zien valt in o.a. Amerika, Turkije, Oekraïne, China, Japan en Oezbekistan.

Lees hier meer over deze tip.

Teaparty

High Tea Nederland
Weleens een theecocktail geproefd? Of thee met slagroom? Het kan in De Theefabriek in het dorp Houwerzijl. In een oude kerk en de naastgelegen pastorie zijn een theemuseum, theewinkel en een theeschenkerij ingericht. Een kaart met zo veel soorten thee (ruim driehonderd) vind je nergens anders ter wereld. Van warm tot koud, met en zonder alcohol, groen of zwart. Je krijgt er een koekje bij, of liever gezegd, een hele trommel. Sandwiches scones, muffins, poffertjes en gebak serveren ze ook.

Lees hier meer over deze tip.

Kasteeltuinpicknick
High Tea Nederland

Bij De Hoestinkhof op het Twentse platteland krijg je thee zoals het hoort. Op tafel geen lauwe kopjes die je in een teug leegdrinkt, maar dampende potten met een koekje en een scone. En als je voor een speciale theetafel gaat (een farmhouse tea, high tea of afternoon tea): etagères vol hartige taarten, sandwiches, minibroodjes, plakken cake en bonbons. Reserveer in de zomermaanden een tafeltje op het terras onder de oude eiken en je kijkt uit over de glooiende akkers en grazende koeien.

Lees hier meer over deze tip.

iPad app ‘Hoe leuk is Nederland’ van Zoover

Deze tips vind je terug in de iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.
Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken… 

Klik hier om de app gratis te downloaden.

Teksten:           San van de Ven
Fotografie:        Erik de Brouwer

 

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

23 oktober - 2014

Reacties