5x dit wil je zeker zien op Madeira

Redactie - 3 december 2017

5x dit wil je zeker zien op Madeira

Redactie - 3 december 2017

Naar Madeira ga je niet voor een strandvakantie. Dit Portugese eiland in de Atlantische Oceaan bezoek je vooral voor de, soms woeste, natuur. Massatoerisme is er niet, maar sportievelingen en natuurliefhebbers kom je er in alle soorten en maten tegen. Heb je plannen? Op Zoover lieten jullie reviews achter over jullie favoriete bezienswaardigheden.

Tip 1: Cabo Girão

Met stip één van de spectaculairste must-do’s op Madeira. Vlakbij hoofdstad Funchal, twee kilometer van Camara de Lobos bevindt zich Cabo Girão. Met 580 meter één van de hoogste kliffen ter wereld met een adembenemend uitzicht. Voor de glazen loopbrug kun je maar beter geen hoogtevrees hebben. Op Cabo Girão vind je ook de Onze-Lieve-Vrouw-van-Fátima kapel.

Tip 2: Jardim Tropical Monte Palace

Even buiten de hoofdstad Funchal, in de chique wijk Monte, vind je Jardim Tropical Monte Palace, een tropische landgoedtuin van maar liefst zeven hectare, ideaal voor een ontspannen wandeling. Duizenden verschillende planten vind je hier, afkomstig van Schotland tot de Himalaya, maar ook dieren zoals witte en zwarte zwanen. Bovendien heeft Jardim Tropical Monte Palace één van de belangrijkste Portugese tegelcollecties.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/zin-avontuur-ga-wandelen-op-madeira/”]

Tip 3: Caldeirão Verde

Eén van de bekendste wandelingen op Madeira is die van Queimadas naar Caldeirão Verde Langs de levada, de kanaaltjes die zo typerend voor het eiland zijn, loop je kilometers heerlijk door bebost gebied.

Tip 4: Museu de Arte Sacra

Even zin in cultuur in plaats van natuur? Dan is het kleine Museu de Arte Sacra in Funchal de moeite waard. Ook vanwege de ligging in het oude gedeelte van de hoofdstad, met leuke straatjes, winkeltjes en terrasjes. De collectie bevat vooral voorwerpen die gebruikt worden voor de katholieke eredienst en een grote collectie meesterwerken van Vlaamse schilders. Die kwamen op Madeira terecht door handelaren uit Brugge en werden geruild voor suikerriet en Madeira wijn.

Tip 5: Grand Madeira Island Tour

Wil je een dag zonder zelf te hoeven rijden langs de mooiste plekjes? Dan is de Grand Madeira Island Tour een goed idee. Van Camara de Lobos naar Cabo Girão. Op de top van Encumeada zie je op hetzelfde moment de twee kanten van het eiland. Vervolgens brengt de bus je naar Paul da Serra, Porto Moniz, Sao Vincente, Cabana Sao Jorge and Santana. En dat allemaal op één dag, want Madeira is maar 57 kilometer lang en 23 kilometer breed.

Op zoek naar fijne hotels? Kijk eens naar Aparthotel Four Views Oasis en Aparthotel The Residence Porto Mare.

Heb je ook zo genoten op Madeira? Laat dan je review achter op zoover.nl.