3x warmwaterbronnen in Italië

Redactie - 18 mei 2017

3x warmwaterbronnen in Italië

Redactie - 18 mei 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Door de gunstige geologische ligging van Italië zijn er meerdere warmwaterbronnen te vinden in het prachtige binnenland. Dompel jezelf heerlijk onder in deze verwarmde borrelende baden. Wij hebben drie van die gave warmwaterbronnen voor je op een rij gezet.

Cascate del Mulino

Op het Toscaanse platteland, vlakbij het dorpje Saturnia, vind je de thermale baden Cascate del Mulino. Een indrukwekkend gezicht zo in de middle of nowhere. Locals en toeristen komen van overal vandaan om te genieten van deze baden. En niet alleen om te relaxen, want de baden zijn ook therapeutisch met 37,5 graden. Je komt hier dus echt helemaal tot rust.

Tip: een leuke overnachting in de buurt – Hotel Di Saturina Therme

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/acties/kraak-de-koffer/”]

Fosso Bianco

Vlakbij de Cascate del Mulino ligt de Fosso Bianco. Daar vind je bizarre witte heuvels van calcium overblijfselen rondom een warmwaterbron. Toegang is net zoals de meeste Italiaanse warmwaterbronnen gratis. De Fosso Bianco zijn vaak iets rustiger en worden eerder bezocht door locals dan toeristen.

Tip: een leuke overnachting in de buurt – Aparthotel Villa San Filippo

Laghetto di Fanghi

Op het eiland Vulcano vind je de warmwaterbron en modderbad Laghetto di Fanghi. Met 28 graden is het aardig lekker vertoeven hier en je kunt je ook nog eens helemaal insmeren met modder. Klaar met de modder? Spoel jezelf af en neem een duik in de ‘schone’ warmwaterbron om de hoek.

Tip: een leuke overnachting in de buurt – Hotel Conti

Heb jij wel eens in één van deze warmwaterbronnen gelegen of ken je nog een andere? Laat het ons in de reacties hieronder weten.