Wat je van ver haalt, is lekker. Maar wat je dichterbij vindt, smaakt misschien nog wel veel beter! Dit zijn de favoriete plekken voor een romantisch weekend in België met je lover. Of minnaar! Oeps, zeiden we dat hardop…?

Brugge

Het oude centrum met haar smalle straten, prachtige huizen met trapgevels en haar vele bruggen. In Brugge wil je als vanzelf steeds dichter tegen elkaar aan wandelen. Al kom je met een boottochtje over de rivier, ritje met een koets door de stad of een fietstocht in de omgeving ook nader tot elkaar. Wie minder actief is en de liefde liever door de maag laat gaan: Brugge staat bekend om haar chocolade en friet. Niettemin omdat er van beide geneugten ter plekke een museum is. Overnachten? Dat doe je in Bed and Breakfast Guesthouse Huis ´t Schaep. De Fam. Buijs zegt op Zoover: ‘Aan de buitenkant is niet te zien dat het huis een historisch monument is. Het heeft schitterend glas-, schilder- en tegelwerk. Ooit was dit het woonhuis van Samuel Coecke die achter het huis een atelier had voor ceramiek en glaswerk en zijn huis inrichtte als showroom. Wij verbleven in de Rembrandt-suite bestaande uit een slaapkamer met four poster bed, badkamer met ligbad op pootjes en inloopdouche en een salon met een prachtige schoorsteenmantel.

Gent

In vergelijking tot Brugge is Gent wat wereldser. Het is een echte studentenstad en dat betekent: veel koffietentjes, populaire restaurants en andere horeca om urenlang in elkaars ogen te verdrinken onder het genot van koffie, of wijn. De meeste terrassen vind je aan de Graslei, waar je op en top Bourgondisch kunt tafelen. Bij voorkeur eet je buiten, natuurlijk. Met op de achtergrond een ondergaande zon. Het oude centrum is autoluw, dat scheelt. En alles is te voet makkelijk te bereiken. Leuk om een dag naartoe te gaan samen: het Gravensteen. Dat is een middeleeuws kasteel met prachtig uitzicht over de stad. Als dat niet romantisch is? Logeren doe je in Hotel Pillows Grand Hotel Reylof dat van vakantieganger de la Parra zelfs een tien kreeg! ‘Prachtig hotel. Veel luxe, mooie luxe suite, voorzien van alle gemakken. Geweldig genoten met zijn tweeën.

Antwerpen

Slenteren door de Antwerpse Zoo, oesters slurpen in Fiskebar, winkelen in de Nationalestraat. Oh, Antwerpen, wat ben je fijn! Wie het net even anders wil, trekt met De Geliefde ook eens naar Het Eilandje. Dit is het modernste deel van de stad, met als pronkstuk Museum Aan de Stroom (MAS). Niet alleen de plek om meer te leren over de scheepvaart in Antwerpen, ook voor een fantastisch uitzicht over de stad. Vergeet niet om samen een selfie te maken! Ook tof: het MoMu (Modemuseum), met meer dan 25.000 mode-items. Per jaar organiseert het museum twee grote tentoonstellingen. Logeren doe je volgens vakantiegangers Addy en Catelijne in Appartement Aplace. ‘Een uniek, romantisch appartementje, fantastisch gelegen aan een superleuk pleintje in het centrum van Antwerpen, met uitzicht op de kathedraal. Het appartement is heel leuk, knus en comfortabel ingericht, waardoor het een echt ‘thuis’-gevoel geeft.’ Inspiratie genoeg, toch?

Nog meer fijne hotelovernachtingen? Dit zijn de tips van de redactie:

Hotel Golden Tulip De Medici          Hotel Velotel Brugge

Hotel Sandton Grand Reylof          Hotel Ghent River

Hotel Lindner & City Lounge          Hotel Radisson Blu Astrid Antwerp

Wat is jouw favoriete romantische bestemming in België? Laat je tip achter in een review.

Uitgelichte berichten

Lees ook

Suzanne

Redacteur

15 april - 2019

Lees ook

Reacties