Check deze toffe fietsroutes in Frankrijk

Redactie - 7 juni 2017

Check deze toffe fietsroutes in Frankrijk

Redactie - 7 juni 2017

Het Franse Bretagne is één van de mooiste streken van ons buurland. En hoe ontdek je als Hollander zo’n prachtig gebied nou beter dan op de tweewieler! Wij nemen jullie mee door de drie bekendste fietsroutes in Bretagne: de Tour de Manche, de Vélodyssée en het Kanaal van Nantes naar Brest.

Fietsroute 1: Tour de Manche

Deze fietsroute is pas vier jaar open en nu al één van de bekendste van Bretagne. In 1200 kilometer fiets je langs de noordkust over kleine weggetjes rondom La Manche (het kanaal). Je rijdt door het groene binnenland van Bretagne en langs mooie kusten. En wat ook leuk is aan deze route, is dat je een deel van Engeland én de Franse streek Normandië meepakt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/actief-zomer/hoogtepunten-van-bretagne/”]

Bezienswaardigheden langs de Tour de Manche

Vergeet je camera niet in te pakken als je de Tour de Manche gaat fietsen. Tijdens deze route stuit je namelijk op een paar van de mooiste landschappen, zoals de roze Granietkust in Ploumanac’h. Langs deze kust staan roze, door de natuur opgestapelde, rotsen die zo’n 300 miljoen jaar oud zijn.

Door de hoogteverschillen in het landschap is dit een pittig stuk. Gelukkig word je afgeleid door het prachtige uitzicht over La Manche en de verschillende vissersplaatsjes waar je doorheen fietst. Weer een stuk verder kom je uit bij de baai van Saint Brieuc: een natuurreservaat met meer dan honderd soorten vogels. Next stop: Cap Fréhel en Fort La Latte. De roze kliffen van Cap Fréhel torenen zeventig meter boven zee uit en liggen tussen roze heidegebieden. Een wandelpad brengt je naar het beroemde en gigantische fort van La Latte.

Overnacht langs deze route eens bij vakantiepark Le Village Cancalais, op Zoover beoordeeld met een 8,3. Of zet je tent op bij camping La Grande Métairie. Reviewer Anja: ‘Er zijn veel wandelpaden die al bij de camping beginnen. Je kunt via de paden naar Carnac lopen of fietsen. Bij de receptie kun je de plattegrond van Carnac vragen, handig voor als je gaat wandelen of fietsen.’

Fietsroute 2: Vélodyssée

Met ruim 1200 kilometer op de teller is de route Vélodyssée de langste van Bretagne. Deze rit gaat door vier regio’s waarbij je begint in Groot-Brittannië en eindigt aan de grens van Spanje. Tussendoor fiets je door Bretagne, langs de Atlantische kust. Houd je van groen, de natuur, bloemen? Dan is deze fietsroute zeker aan te raden, want je rijdt voor het grootste gedeelte over voies vertes, groene wegen. Onderweg maak je een stop bij de moerassen van Redon en het kasteel van Josselin. Daarna bezoek je de sluizen bij Glomel en de abdij van Bon Repos.

Pak je rust op camping La Baie, beoordeeld met een 8,5 op Zoover.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/frankrijk-top-10/”]

Fietsroute 3: Kanaal van Nantes naar Brest

Fiets je de route het Kanaal van Nantes naar Brest, dan gaat de tocht door het binnenland van Bretagne. Je start bij de oude hoofdstad Nantes en eindigt bij de bekende Bretonse haven Brest. Tijdens deze route fiets je over slingerwegen van sluis naar sluis (maar liefst 236) door de geweldige valleien van Bretagne. Onderweg kom je vele stopmomenten tegen zoals bij schilderachtige kastelen, adembenemende natuur en de authentieke Franse dorpjes Rohan en Malestroit.

Ook naar Bretagne? Zoek, vind en boek de perfecte vakantie!