De drie A's

Redactie - 28 mei 2015

De drie A's

Redactie - 28 mei 2015

Dit is één van de tips uit de iPad app Hoe leuk is Nederland.Doornbosch

Je hebt de 3 J’s, maar je hebt ook de 3 A’s. En die vind je in Groningen. Asperges, Aardbeien en Akkerbouw. Dat laatste is misschien wat minder interessant, want asperges en aardbeien zijn beide queen of taste. Inmiddels zijn dat 6 hectares en vinden hun asperges gretig aftrek.

Steek, proef en koop op de boerderie

In hun boerderijwinkel staat nog net geen rij tot aan de landweg, maar succes hebben ze wel. Vanaf maart kun je er terecht voor hun koninginnen en voor andere waar dat ze met hun derde A verbouwen. Meer weten? Ga dan voor de excursie en leer meer over de asperges, misschien kun je er zelf nog eentje steken, en krijg je een kijkje in de keuken van die groente die smelt op je tong. Toch wat meer zin in zoet? Kan ook! Kies dan voor A nummer twee, het verhaal gaat dat een aardbei van Doornbosch een zoete verleiding is.

DoornboschDoornbosch

Adres

Borgercomp 189, Doornbosch
Bekijk deze tip online

iPad app ‘Hoe leuk is Nederland’ van Zoover

Deze tip vind je – samen met heel veel andere leuke tips – terug in de iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.

Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken… Klik hier om de app gratis te downloaden.

 

Teksten:           San van de Ven
Fotografie:        Erik de Brouwer