Lekker landgoedlunchen

Redactie - 25 juni 2015

Lekker landgoedlunchen

Redactie - 25 juni 2015

Dit is één van de tips uit de iPad app Hoe leuk is Nederland.Lekker landgoedlunchen

Aan rivier de Kromme Rijn tussen Utrecht en Bunnik ligt het historische landhuis Oud Amelisweerd. Hier kun je behalve mooi fietsen en wandelen, ook lekker eten bij de gezellige theeschenkerij van bakkerij de Veldkeuken. Van biologische broodjes en hartige quiches tot een salade met courgettelinten en pijnboompitjes.

Met biologische broodjes, quiches en versgeperste fruitsapjes bij de Veldkeuken

Meer zin in zoet? Doe het dan goed, met een (groot!) stuk cheesecake, een verse muffin of vergrijp je voor een keer aan de oppermachtige chocoladetaart. En aangezien alle ingrediënten (groenten, fruit en kruiden) van tuinderijen op het landgoed komen en zelfs de latte macchiato fair trade is, hoef je je na de schranspartij niet schuldig te voelen. Je zit aan de grote houten leestafel of het groene tuintje om de hoek en is het buiten bar en boos, dan brandt de houtkachel. De Veldkeuken zorgt ervoor dat je je niet verveelt en biedt verschillende workshops aan die aansluiten op de landgoedlunch.

Lekker landgoedlunchenLekker landgoedlunchen

Adres

Koningslaan 11a, Bunnik
Bekijk deze tip online

iPad app ‘Hoe leuk is Nederland’ van Zoover

Deze tip vind je – samen met heel veel andere leuke tips – terug in de iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.

Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken… Klik hier om de app gratis te downloaden.

 

Teksten:           San van de Ven
Fotografie:        Erik de Brouwer