7 tips voor stedentrips

Redactie - 22 september 2015

7 tips voor stedentrips

Redactie - 22 september 2015

De zomer is voorbij dus: tijd voor stedentrips! Ben jij van plan dit najaar een stad te bezoeken? Op zoover.nl kijk je dan natuurlijk even welke accommodatie het best voldoet aan jouw wensen en wat er voor leuke dingen te doen zijn in de buurt. Om helemaal goed voorbereid te zijn, lees je ook nog even onze 7 tips voor een stedentrip.

stedentrip Parijs1. Wacht niet te lang

Wacht niet te lang met het boeken van een vlucht. Last minute kan goedkoper zijn, maar dan is hoogstwaarschijnlijk dat schattige hotelletje aan de Seine niet meer beschikbaar. Tickets boek je het best ver van te voren, dan liggen de prijzen vaak lager.

2. Verzamel hotspots

Verzamel vast de hotspots op het gebied van cultuur, shoppen, eten en drinken van de stad waar je heen gaat en maak een lijstje met adressen en openingstijden. Dit scheelt tijd ter plekke. Op zoover.nl vind je de bezienswaardigheden van je stad naar keuze.

Fietsen in Parijs

3. Check vervoer

Check thuis vast hoe je kunt reizen met het openbaar vervoer zodat je niet op het metrostation in Rome nog alles moet uitvissen. En laat de metro eens links liggen: Praag is bijvoorbeeld heel leuk om door heen te wandelen en op die manier de cultuur te proeven. Veel steden, zoals Barcelona en Parijs, zijn ook goed te doen per fiets!

4. Boek tickets online

Bij veel bezienswaardigheden kun je ook online tickets boeken: heel handig, hoef je niet zo lang in de rij te staan! Denk bijvoorbeeld aan The London Eye of Sagrada Familia. Scheelt je zo twee uur wachten.

5. Handbagage

Probeer alleen met handbagage te reizen. Aangezien een citytrip vaak kort is, heb je geen zin om kostbare tijd kwijt te zijn aan koffers opwachten. Daarnaast bespaar je natuurlijk geld als je geen ruimbagage bijboekt. Check wel even welke bagageregels er gelden voor jouw vlucht, dit verschilt per maatschappij.

stedentrip The London Eye6. Handig pakken

Ga voor laagjes. Twee paar broeken, shirts met lange en korte mouwen, een vest en een jas. Dan kan er altijd wat aan of uit. Neem niet te veel mee, voor het geval je tijdens je trip ook nog wat souvenirs gaat aanschaffen.

7. Apps

Zet wat handige apps op je smartphone of tablet. Zo heb je apps met plattegronden, voor vertalen en het zoeken van leuke bezienswaardigheden of hotels in de buurt.

Wat wordt jouw volgende stedentrip?