Typisch Nederlandse bezienswaardigheden

- 18 mei 2015

Typisch Nederlandse bezienswaardigheden

- 18 mei 2015

Nederland barst van de bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn. Met kinderen, vrienden, familie of romantisch met z’n tweeën op pad: keuze genoeg in ons kikkerland. Wij lichten tien typisch Nederlandse bezienswaardigheden voor uit. Welke staat nog op jouw to do lijst?

1. Efteling

EftelingMet vier miljoen bezoekers per jaar is de Efteling de populairste dagattractie van Nederland. In dit pretpark vind je naast het sprookjesbos, attracties voor jong en oud. Dit jaar opent zelfs een nieuwe attractie genaamd Baron 1898. Op het park zijn verschillende shows, waaronder de grootste watershow van Europa. Familie Cremers op Zoover: Wat een mooi park! Echt veruit het mooiste park van Europa. Alles is zo goed afgewerkt en schoon. Super aardige medewerkers en gave attracties. Het park is ook lekker ruim opgezet zodat je niets van de drukte merkt.’

2. Amsterdam

AmsterdamAmsterdam is een bezienswaardigheid op zich, met zijn prachtige grachten, vele terrasjes. Maar in de stad zijn ook talloze musea, gebouwen en parken die schreeuwen om een bezoekje. Zo kun je Michael Jackson de hand schudden in Madame Tussauds, ronddolen in het Paleis op de Dam, opgaan in de Nederlandsche geschiedenis in het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis bezoeken, experimenteren in NEMO, gillen of brullen tijdens een concert of voetbalwedstrijd in de Amsterdam Arena of lekker relaxen op een kleedje in het Vondelpark. En we kunnen nog wel even doorgaan met bezienswaardigheden in onze hoofdstad! Op Zoover stelt Judje: Wij hebben Amsterdam bezocht met vrienden uit Amerika. Heerlijk om er de toerist uit te hangen en te leren over je eigen land.’

3. Kaasmarkt

KaasmarktDe kaasmarkt in Alkmaar: Hollandser wordt het niet. Joop en Marjan op Zoover: ‘De hele wereld heeft het gezien en nu wij pas. Maar wat is dat leuk! Het is zeker niet alleen voor toeristen, er wordt echt kaas verhandeld, enorme hoeveelheden. De kleuren van de hoedjes en pochetten hebben allemaal een betekenis en die wordt haarfijn uitgelegd. Het is een bijzondere eer om kaasdrager te zijn en je bent het echt niet zomaar. Het is een indrukwekkend evenement. Er is niets oubolligs aan en het is het werkelijk waard om een dagje naar toe te gaan.

4. De Keukenhof

KeukenhofElke japanse en Amerikaanse toerist brengt een bezoekje aan de Keukenhof. En niet voor niets! Hier staan 800 verschillende tulpen en meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei. Dit fleurigste dagje uit is een groot feest voor het hele gezin. Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht of een bezoek brengen aan de kinderboerderij, een doolhof en de speeltuin. Daarnaast zijn er spectaculaire bloemenshows en inspiratietuinen. Je kunt de Keukenhof pas weer volgend jaar bezoeken van 24 maart tot 16 mei 2016. Dit komt omdat alleen in het voorjaar alles zo mooi in bloei staat. Naast het genieten van de bloemen ben je trouwens ook nog eens sportief bezig want het wandelpad is wel 15 kilometer lang.

5. Madurodam

MadurodamNederland in het klein! Madurodam is het hele jaar open en heel erg leuk voor het gezin. In een dag kun je heel Nederland bekijken! Bezoekers op Zoover: ‘Fijn park om een aantal uren door te brengen. Niet groot, maar wel verrassend leuk voor, met name jonge, kinderen. De kinderen kunnen allerlei activiteiten doen waardoor ze niet snel uitgekeken zijn. Het park ziet er keurig uit en overal zijn mensen aan het werk, bijvoorbeeld in de tuin. Nooit geweten dat Nederland zoveel historische gebouwen en leuke plekjes heeft. Madurodam is zeer zeker de moeite waard, hier kun je in het klein kennismaken met Nederland.

6. Euromast

EuromastDe Euromast is het hoogste gebouw van Rotterdam en vanaf het uitkijkplatform heb je een adembenemend uitzicht over Rotterdam en omstreken. Op de Euromast kun je ook eten en drinken. Het is heel leuk om hier ’s avonds te dineren omdat je dan een schitterend uitzicht hebt. Onder het genot van een mooi glas wijn zie je de tienduizenden lichtjes van Rotterdam. Je eet hier letterlijk op hoog niveau. Erwin op Zoover: ‘Zo’n uitje waar je als Nederlander uit een andere stad niet zo snel aan denkt maar dat zeker de moeite waard is. Wel goed weer gewenst voor het uitzicht.

7. Apenheul

ApenheulIn Nederland zijn heel veel dierentuinen, maar wat de Apenheul bijzonder maakt is dat het een gespecialiseerde dierentuin is. Zoals de naam al doet vermoeden vind je hier alleen apen, maar wel heel veel verschillende soorten. Het speciale is dat je ook echt tussen de apen loopt. Meer dan de helft van de apen loopt namelijk los tussen de bezoekers. Eline op Zoover: ‘Een mooi gezellig park. De voorstelling bij de gorilla’s vonden wij erg leuk! En de doodshoofdaapjes aan het begin van het park vonden wij toch wel het schattigst. Die kwamen trouwens wel heel dichtbij!

8. Volendam

VolendamVolendam is ook een typisch Nederlandse bezienswaardigheid. Zo is daar de Dijk van Volendam met vele souvenirwinkels, terrasjes en restaurants. Erg populair is het laten maken van een foto in klederdracht. Dit dorp is heel leuk voor een dagje uit en wie weet kom je tijdens je bezoek ook nog een bekende Volendammer tegen. Manon op Zoover: ‘Volendam is een erg gezellig plaatsje. Leuke haven en genoeg keuze aan restaurants en barretjes. Ga vooral eten daar waar veel Volendammers zitten en vooral niet waar de toeristen zitten. Als je het leuk vindt kun je ook nog met de boot naar Marken.

9. De Zwaluwhoeve

ZwaluwhoeveAls je een dagje naar de Zwaluwhoeve gaat kun je even helemaal ontspannen. Er zijn verschillende sauna’s en zwembaden waar je gebruik van kunt maken. Wist je dat de Zwaluwhoeve onlangs vernieuwd is? Hierdoor kun je extra genieten. Zo is er bijvoorbeeld de culinaire markt, waar je eindeloos versnaperingen kunt nuttigen. Inge op Zoover: ‘Vandaag kwam ik voor de eerste keer bij de Zwaluwhoeve. Het heeft een warme en fijne sfeer, vriendelijk personeel en mooie baden. De dompelbaden, de verschillende geuren sauna’s en de jacuzzi’s waren heerlijk. Ik zou het mijn vrienden zeker aanraden! Wie weet, tot de volgende keer.’

10. Het Binnenhof

BinnenhofIn de politieke hoofdstad van ons land kun je verschillende rondleidingen krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld een rondje Binnenhof doen, waarbij je een uitgebreide wandeling maakt langs de gebouwen van het Binnenhof. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de Ridderzaal en aan de Tweede Kamer. Deze historische locatie, van waar ons land al eeuwenlang bestuurd wordt, is zeker een bezoek waard. Als je alles hebt gezien kun je neerstrijken op een terrasje of lekker gaan shoppen in Den Haag!

Welke typisch Nederlandse bezienswaardigheid staat nog op jouw to do lijst?