Pittige tijden

Redactie - 17 september 2015

Pittige tijden

Redactie - 17 september 2015

Dit is één van de tips uit de iPad app Hoe leuk is Nederland.

Weer eens wat anders dan zo’n kip tandoori-wereldgerecht: coba-coba (spreek uit: tsjoba-tsjoba). Een proeverij van écht Indonesische gerechtjes, opgediend met rijst in een bananenblad. En voor de beste van het land moet je noordwaarts, naar het dorpje Arum net onder de Afsluitdijk.

Tandjong PriokDe Indonesische keuken op z’n Fries

In de keuken maakt chef-kok Esther de dienst uit: zeldzame kruiden en specerijen uit Indonesië laat ze rechtstreeks invliegen om te combineren met duurzaam vlees van boeren uit de regio. Saté wordt voor je neus op houtskool geroosterd en de vis gerookt. Het menu van de coba-coba verandert elke week, maar vast staat dat het een mix is van vis, rundvlees, kip, groenten, eieren en tempeh (tenzij je vegetariër bent en dat van tevoren aangeeft). Mild én pittig. En op tafel altijd een grote mand verse kroepoek, die ze gratis bijvullen. Wat wil je nog meer?

Tandjong PriokTandjong Priok

 

 

Adres

Schoolstraat 22, Arum
Bekijk deze tip online

iPad app ‘Hoe leuk is Nederland’ van Zoover

Deze tip vind je – samen met heel veel andere leuke tips – terug in de iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.

Hoe leuk is Nederland? Heel leuk. Je moet het alleen wel even ontdekken… Klik hier om de app gratis te downloaden.

Teksten:           San van de Ven
Fotografie:        Erik de Brouwer