Groot geworden door klein te blijven

Redactie - 12 maart 2015

Groot geworden door klein te blijven

Redactie - 12 maart 2015

Shoppen in haarlemDit is één van de tips uit de iPad app Hoe leuk is Nederland. Elke week delen we een nieuwe tip uit de app.

Misschien is het niet meteen de eerste stad waar je aan denkt om een dagje te gaan shoppen, maar Haarlem doet zeker niets onder voor Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Sterker nog, de stad is al een paar keer uitgeroepen tot ‘beste winkelstad’ van Nederland’.

Een dagje statten in Haarlem

Begin 2013 kwam daar de titel ‘Meest gevarieerde winkelaanbod’ bij, vanwege de goede mix aan grote ketens en kleine zelfstandigen. Tel daar veel pittoreske taferelen en charmante straatjes (duik vooral even in de wijk De Vijfhoek) bij op en je dagje shoppen in Haarlem is een feit. Een greep uit de bijzondere adressen: Pinth op de Oude Groenmarkt 5 verkoopt antieke en zelf gerestaureerde koffers, scheepskisten, golf- en dokterstassen. Bij Juffie’s Warehouse vind je altijd een bijzonder nostalgisch cadeautje. Bijzonder is het uit 1849 stammende Van der Pigge op Gierstraat 3, een nostalgische drogisterij met ouderwetse stolpflessen, puntzakken en die kruiderige drogisterijlucht. Bij Jansje kun je terecht voor fairtrade en duurzame cadeautjes van overal heel de wereld. Ook worden hier heerlijke biologische lunches en taarten geserveerd.

Shoppen in HaarlemShoppen in Haarlem

Adres

Oude Groenmarkt 5
Haarlem
Bekijk deze tip online

iPad app ‘Hoe leuk is NL’ van Zoover

Deze tip vind je – samen met heel veel andere leuke tips – terug in de iPad app Hoe leuk is NL: een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen.

Hoe leuk is Nederland? Heel leuk! Je moet het alleen wel even ontdekken…
Klik hier om de app gratis te downloaden.

Teksten: San van de Ven
Fotografie: Erik de Brouwer