10x gratis dagjes uit in Nederland

Redactie - 8 juli 2017

10x gratis dagjes uit in Nederland

Redactie - 8 juli 2017

Zo vlak voor het einde van de zomervakantie is het een perfect moment om er lekker op uit te gaan, met of zonder kids. En geniet van de leuke dingen die er te doen zijn in ons kikkerlandje, of het nu mooi weer is of niet. Plus: gratis en voor niets, want daar houden wij zo van!

1. Vliegtuigen kijken op Schiphol

Het blijft iets magisch, die enorme metalen vogels die met hun ronkende motoren over je heen razen. Ga daarom een dagje naar Schiphol en vergeet je verrekijker niet. Of je fiets! Er is namelijk ook een speciale vliegtuig-spotten-fietsroute.

2. Struinen over de Pier van Scheveningen

Lekker uitwaaien en mensen kijken op de Pier van Scheveningen. Struin over de Pier langs kramen met street food, marktkraampjes, muziek en ook kunst. Plof daarna neer in één van de gezellige zithoekjes en relax. Vervolgens val je als een blok in slaap in je hotelkamer. Zoover tipt Boulevard Hotel Scheveningen, dat een 8,9 krijgt van jullie.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/mooiste-natuur-in-nederland/”]

3. Bezoek een gratis rommelmarkt

Ga schatzoeken op een rommelmarkt, wie weet vind je nog wel een echte parel tussen alle ‘rommel’. Als je hiervan houdt dan kan je wel een dag zoet zijn tussen tweedehands spullen die andere mensen van zolder geplukt hebben.

4. Aapjes kijken bij Stichting AAP

Stichting AAP redt apen die in gevangenschap leven en brengt ze vervolgens onder op de Apeneilanden in Almere. De medewerkers van Stichting AAP vertellen graag honderduit over de apen die gered zijn. Leuk en ook leerzaam!

5. Pluk de Nacht filmfestival

Elk jaar in de zomer vind je dit filmfestival op bijzondere locaties in de randstad. In deze enorme openlucht bioscoop worden films vertoond die nog niet in de bios zijn uitgebracht. Neem je eigen popcorn mee en houd een film marathon in de buitenlucht.

6. Wandelen over de oude scheepswerf

Je kijkt je ogen uit op de Oude Rijkswerf in Den Helder. Willemsoord was vroeger de scheepswerf van de Koninklijke Marine en nu is het monumentaal en cultureel erfgoed. Wandel eens over het terrein langs onder andere de Zeevaartschool en de haven. Overnacht vlakbij in Studio Bosch Duin Strand. Reviewer Gonnie: ‘Een mooi, klein appartementen complex, van alle gemakken voorzien. Ruime badkamer, heerlijke bedden en relaxstoelen. ’s Morgens staat er een heerlijk ontbijt klaar! Ligging is perfect, direct aan de duinen.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/top-10-best-gewaardeerde-stranden/”]

7. Geiten de fles geven

Heb je kids bij je? Ga dan eens een dagje naar de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. Daar kunnen ze tussen de beesten rondrennen, maar ook geiten een flesje melk geven, koeien en varkens aaien. Ook is er een speeltuin met aangrenzend terras aanwezig.

8. De toekomst zien in Futureland

In informatiecentrum Futureland leer je op een leuke manier heel veel over het ontstaan en de toekomst van de Tweede Maasvlakte. Kinderen kunnen zelfs virtueel een container van een vrachtwagen naar een schip verplaatsen en vliegen over de Maasvlakte.

Beeld: Simonehoeve

9. Hollandser kan het niet: kaas en klompen

Bij Kaas en Klompenboerderij Simonehoeve in Katwoude (naast Volendam) is iedereen altijd welkom. Kijk hoe kaas gemaakt wordt, hoe Hollandse klompen gesneden worden en proef van kaas, koekjes en ook van vruchtenwijn. Een leuk dagje uit dat nog leerzaam is ook.

10. Het Drielandenpunt

Met een been in Nederland, een been in België en een arm in Duitsland: het kan bij het Drielandenpunt waar de grenzen van deze landen samenkomen. En het is ook nog eens het hoogste punt van Nederland. Eet daarna geheel in stijl Hollandse kaas, Belgische wafels en Duitse worst uit je picknickmand.

Heb jij nog een leuke tip voor een gratis dagje uit in Nederland? Laat het ons weten!