10 meest herkenbare types op de piste

Redactie - 7 december 2017

10 meest herkenbare types op de piste

Redactie - 7 december 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Zoals iedereen die jaarlijks op wintersport gaat wel zal weten, zijn er bepaalde (soms irritante) types die je op de piste altijd tegenkomt. Wij hebben ze samen met Skiinformatie voor het gemak op een rijtje gezet. Ze komen je vast bekend voor of misschien herken je jezelf wel in één van de typetjes. Generaliseren? Nee joh, hoe kom je erbij!

1. Snowboarders

Herkenbaar aan: midden op de piste gaan zitten

Ik denk niet dat ik me met dit punt erg populair zal maken, maar voor veel skiërs misschien wel ergernis nummer 1 op de piste: snowboarders. Overal waar je kijkt gaan ze midden op de piste zitten, niet geheel ongevaarlijk! En die zeldzame momenten dat ze dan wel staan, roetsjen ze keihard naar beneden. Hiermee schrapen ze elke centimeter sneeuw weg, alsof het hun doel is om de pistes zo sneeuwvrij mogelijk (en hiermee een stuk moeilijker voor alle andere mensen) te maken. Thanx.

2. De ‘Bel-Maar-Alvast-Een-Helikopter’ Types

Herkenbaar aan: een gevaar voor alles en iedereen op de piste

De pisteregels? Geen idee. Een helm? Nee joh, mijn oranje Unox-muts is veel cooler. Waarom ben je eigenlijk überhaupt op wintersport? Om te zuipuh! Ok. Top.

Deze mensen zijn ook meteen de reden waarom je verzekeringspremie ieder jaar omhoog gaat. Aan zelfoverschatting geen gebrek. Over het algemeen hebben ze niet eens de moeite genomen om de basistechniek te leren, waarom zouden ze ook. In plaats daarvan geven ze de voorkeur aan leren door te doen. Dat ze daarmee ook meteen een gevaar voor alle andere mensen op de piste in bijvoorbeeld het populaire Kirchberg zijn. Lekker boeiend.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/10x-regels-op-de-piste/”]

3. Duitsers

Herkenbaar aan: voordringen bij de lift

Wanneer je in de rij voor de gondel of de stoeltjeslift staat en je ziet zo’n sneaky bastard voorbij schuifelen kun je het al raden. Zodra je dan ook nog een retro skipak uit het jaar nul ziet, weet je het zeker. Een Duitser. Vaak nog met boomlange kaarsrechte ski’s, die je alleen maar kent omdat je ze als wanddecoratie in de kroeg hebt zien hangen. Je wist eigenlijk niet eens dat daar ook daadwerkelijk mee geskied werd. Tsja, waarom zou je ook nieuwe kopen, als de oude het nog prima doen?

4. De Skilift Kneuzen

Herkenbaar aan: de lift die plotseling stilgezet moet worden

Of het nu een sleeplift, een stoeltjeslift of een gondel is, het maakt niet zoveel uit. Ze lopen te kloten. Het gebrek aan timing, kunde en expertise zorgt ervoor dat ze languit onder de in- en later ook de uitstap van de stoeltjeslift liggen. Ze zijn mega aan het stuntelen om de ski’s in het bakje van de gondel te zetten zodat ze vervolgens geen tijd meer hebben om zelf ook nog daadwerkelijk in diezelfde gondel te kunnen stappen. Ze denken te kunnen gaan zitten op de ankerlift en worden zo uiteindelijk 20 meter op hun buik mee naar boven gesleept tot ze eindelijk een keer loslaten. Mijn tip? Blijf thuis.

5. Kinder Kamikazes

Herkenbaar aan: onvoorspelbaar over de piste sjezen

Zodra ze konden lopen zijn deze kids op ski’s gezet. Met als resultaat dat ze op jonge leeftijd al als een malle de berg af komen. Geen berg is te hoog, geen piste te stijl en angst kennen ze sowieso niet. Ze komen je in dit mooie skigebied vanaf alle kanten voorbij gesjeesd en geen schans of bospaadje wordt overgeslagen. De jeugd heeft de toekomst zullen we maar zeggen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/nieuws/10x-dingen-wintersporters-haten-aan-wintersport/”]

6. Bazen

Herkenbaar aan: een streep die je voorbij ziet flitsen

Skiën kunnen ze als de beste en uiteraard zijn ze voortdurend verbaasd over het onvermogen van zo’n beetje alle andere skiërs op de piste. Ze voelen zich constant gedwongen af te remmen of van richting te veranderen om alle ‘amateurs’ op de piste te ontwijken en een botsing te voorkomen. Zo nu en dan hebben ze daar geen zin in en kondigen hun komst subtiel aan met een luide schreeuw als ‘Heeeee!!’, ‘Aan de kaaaaaant’ of ‘Pas op!!!’. Toch lief dat ze zo begaan met hun medemens zijn.

7. Fashion Victims

Herkenbaar aan: Bogner, Moncler, Canada Goose of Sportalm met als finishing touch een RayBan pilotenbril

Van top tot teen gehuld in de meest dure, luxe en afzichtelijke skikleding die er maar te vinden is. Dit gaat vaak gepaard met flinke bontkragen, een oogverblindende hoeveelheid strass steentjes en -omdat het cool is- een RayBan pilotenbril. Hoe bewonderenswaardig hun grenzeloze toewijding om er op de piste goed uit te zien ook is, dit beperkt zich over het algemeen wel alleen tot de kleding. De techniek en skikunsten laten meestal nog te wensen over en zijn over het algemeen het best te vergelijken met een hert in paniek op een ijsbaan.

8. De Skilift Creeps

Herkenbaar aan: vieze ouwe geilbak naast je in de lift

Erger dan zo’n skilift kneus is nog wel de skilift creep. Zo’n vieze, ouwe, naar tabak stinkende geilbak, die naast je komt zitten/staan in de lift. De ene na de andere seksistische opmerking vliegt je om de oren en negeren heeft geen zin. Hij gaat toch wel door. Vaak dwalen zijn handjes ook nog af naar plekken waar je ze echt niet wilt hebben… Zo kort als een gondelritje duurt wanneer je een vluggertje met je sexy skileraar wilt maken, zo eeuwig lang duurt dat zelfde ritje nu.

9. De Seizoensmedewerkers

Herkenbaar aan: goggleface en permanente kater

Doordat ze vier maanden lang elke vrije minuut boven op de berg in Mayrhofen doorbrengen, hebben ze een duo penotti-gezicht waar je ‘u’ tegen zegt. Beter bekend als een goggleface. Ze noemen skidorpen ook wel eens ‘Disneyland voor volwassenen’ en de seasonaires maken daar gretig gebruik van. Gevolg? Een vier maanden lang durende kater, broeken die te klein zijn geworden en een lege portemonnee.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/shopping/geweldig-wintersportjas-eigen-bierkoeler/”]

10. De ‘Tis-Beter-Als-Je-Gewoon-Op-De-Piste-Blijft’ Types

Herkenbaar aan: ze gaan met twee ski’s naar boven, en komen met maar één ski beneden

Ze vinden de ‘gewone’ piste véél te saai en zijn jaloers op de poederbazen die off-piste in een verse laag sneeuw spelen. Hoe moeilijk kan het ook eigenlijk zijn?! Stoer als ze zijn gaan ze, zonder enige kennis, zelf ook voor het eerst off-piste. Hier hebben ze natuurlijk onmiddellijk spijt van. Binnen dertig seconden liggen ze sneeuw te happen en de komende 1,5 uur zijn ze op zoek naar de verloren ski die ze pas in de zomer weer terug zullen vinden.

Redactionele toevoeging: Het kan zijn dat er in dit artikel ietwat overdreven is. Bron: skiinformatie.

Herken jij jezelf niet in één van deze typetjes, dan vast wel iemand uit je familie of vriendenkring, dus taggen maar!