10 meest bizarre gerechten ter wereld

Redactie - 15 juni 2015

10 meest bizarre gerechten ter wereld

Redactie - 15 juni 2015

Spaghetti, pizza en als het heel exotisch wordt een smaakvolle paëlla met schelpen en garnalen. Dat zijn gerechten die we graag op vakantie eten. Eendenfoetus, rauw hart van een papegaaienduiker en gebakken cavia staan meestal niet op ons wensenlijstje. Deze delicatessen bestaan echter wel, net zoals nog heel veel andere rare gerechten. Wij hebben tien van deze aparte maaltijden voor je op een rijtje gezet. Eet smakelijk! Of niet..

1. Eendenfoetus eendenfoetus

Foto: www.natgeotraveler.nl Een bekende delicatesse in Vietnam of op de Filippijnen. Deze eieren waar de eendenfoetus nog in zit worden gewoon verkocht op de markt. Het lekkerst zijn de eendenbaby’s als ze tussen de 17 en 21 dagen oud zijn: dan zijn de botjes nog lekker zacht namelijk.

2. Gebakken cavia

gebakken caviaFoto: www.natgeotraveler.nl Bij ons is de cavia gewoon een schattig huisdiertje, in Peru zien ze het beestje als een heerlijk maaltje op pootjes. In de pan, pikant sausje er overheen en smullen maar!

3. Vleerhondensoep

vleerhondensoepFoto: www.natgeotraveler.nl Deze aparte soep is een delicatesse in Guam en Thailand. De vleerhonden worden met huid, haar en ingewanden opgediend in een groentesoepje met kokosmelk.

4. Wijn met slangSlangenwijn

Foto: www.nsmbl.nl  Snake wine is een geliefd drankje in China, Vietnam en Zuidoost-Azië. De dode slang wordt in een fles rijstwijn gestopt, om het vervolgens een tijdje te laten staan zodat de slangensmaak er lekker in trekt. Mensen drinken dit aparte drankje omdat ze denken dat de wijn medicinale krachten heeft. Een schorpioen of hagedis kan er trouwens ook in.

5. Vogelnestensoep vogelnestsoep

Foto: swiftletsfarm.wordpress.com Soep gemaakt van vogelnestjes is een heel populair gerecht in Azië. Maar alleen de vogelnestjes van de zwaluw worden hiervoor gebruikt. Deze vogel maakt namelijk zijn nestje van zijn eigen speeksel. Jummie..

6. Virgin boy eggs virgin boy eggs

Dit is een hele aparte ‘lekkernij’ uit de streek Dongyang en China (rare dingen eten die Chinezen). De eieren worden gekookt in de urine van kleine jongetjes wat de hele dag duurt. De schaal van de eieren wordt gebroken zodat de urine in de eitjes trekt. De chinezen geloven dat deze delicatesse goed is voor de bloedsomloop, maar vermoedelijk is het vooral goed voor je kokhalsreflex.

7. Stenen stenen

Net toen je dacht dat het toch niet gekker kon worden, jawel hoor. Stenen zijn een doodnormaal tussendoortje in sommige streken van Afrika. Lichte steentjes die je makkelijk kan doorbijten. Vooral zwangere vrouwen houden er van. Voedingsexperts zeggen dat de bevolking stenen eet door mineraalgebrek, maar in deze steentjes zitten geen voedzame mineralen. Je krijgt er alleen maar infecties en verstoppingen van. Toch niet zo’n goed idee dus, die stenen.

8. Dronken garnaal dronken garnaal

Een garnaaltje op zijn tijd, altijd lekker. Bij deze variant gaat het er echter net iets anders aan toe dan normaal. Levend en dronken. De garnaal dan, niet de persoon die ze eet. De garnalen worden klaargemaakt in een saus van sterke drank en zijn daarom zo stomdronken dat ze niet eens in de gaten hebben dat ze worden opgegeten.

9. Papegaaiduikerhartjes

papegaaiduikerVogel eten is op zich niet heel vreemd, in IJsland wordt de papegaaiduiker ook gewoon geserveerd. Wat je echter wel rillingen kan bezorgen is dat de mensen hier het hart van de vogel rauw eten. Dat schijnt een lekkere delicatesse te zijn. Vol verwachting klopt ons hartje.. alleen die van de papegaaiduiker niet meer.

10. Gestoomde bijenkorf bijenkorf

Foto: www.sragenkab.go.id Gestoomde bijenkorf of botok tawon is een traditioneel Javaans gerecht. Normaliter wordt dit gerecht gemaakt van kokosvlees, groente of vis en ingepakt in bananenbladeren, maar in plaats van de groente of vis wordt er de bijenkorf (en de gelukkige bijtjes die er nog in zitten) gebruikt. Het wordt vaak gegeten met rijst en mensen geloven dat het goed is voor je uithoudingsvermogen.

Wat is het raarste dat jij eens in het buitenland hebt gegeten?