De 10 best gewaardeerde dagjes uit in Nederland

Redactie - 24 augustus 2021

De 10 best gewaardeerde dagjes uit in Nederland

Redactie - 24 augustus 2021

Zin om wat leuks te doen in eigen land? Wij hebben de tien best gewaardeerde dagjes uit volgens de Zoover reviews voor je op een rij gezet. Elk halfjaar kijken wij opnieuw naar de reviews en krijg je van ons een verse lijst met leuke dagjes uit!

Zoover tipt de 10 best gewaardeerde dagjes uit in Nederland:

 

Dit zijn ze, de 10 best gewaardeerde dagjes uit in Nederland, in willekeurige volgorde. Hieronder vertellen we je maar wat graag meer over deze toffe uitjes. Veel plezier!

10. Ecomare

Op het Waddeneiland Texel ligt Ecomare. Dit is de plek voor een interessant dagje uit met het hele gezin. Zo leer je hier bijvoorbeeld meer over de dieren die in de Noordzee leven. Wist je bijvoorbeeld dat er zelfs haaien en roggen in de Noordzee zwemmen? Het echte hoogtepunt in Ecomare is de zeehondenopvang. Per jaar worden zo’n 100 zeehonden opgevangen die goed verzorgt worden tot ze weer gezond genoeg zijn om terug naar zee te gaan. In de opvang kan je de zeehonden van dichtbij bewonderen, hoe leuk is dat? Ecomare krijgt van bezoekers zoals jij een mooie 8,4! Leonie is ook erg enthousiast over Ecomare en zegt:

“De zeehonden goed kunnen zien, leuk dat er geen hoge hekken voor staan. Eén zeehond zat zelfs op de rand.

dagje uit Ecomare

9.Wildlands Adventure Zoo Emmen

Dierenliefhebbers opgelet! Wildlands Adventure Zoo Emmen is meer dan een dierentuin. In dit leuke park kan je met een boottocht langs de olifanten varen of ga je voor een adrenaline kick in de boomerang achtbaan? Natuurlijk kan je ook langs de prachtige verblijven lopen en de verschillende dieren bewonderen. Het Wildlands Adventure Zoo Emmen scoort een mooie 7,5! Ankie vindt het vooral erg leuk dat het park zo afwisselend is, ze schrijft:

“Naast de wandelroute langs de dieren, kun je in een bootje door de jungle varen, een klimparcours afleggen door de jungle, met een truck mee op safari, in de achtbaan en is er een heerlijke binnenspeeltuin.”

Wildlands Adventure Zoo Emmen dagje uit Nederland

8. De Tuinen van Appeltern in Appeltern

Een geliefde activiteit in de top 10 dit jaar zijn De Tuinen van Appeltern. Een verrassend uitje dat een 8 scoort op Zoover. Leuk park waar je gewoon ‘kunt zijn”, schrijft De Jong. Als volwassene kun je hier inspiratie vinden voor je tuin, genieten van de rust of je kids mee naar toe nemen om lekker te laten spelen in het speelbos. Ben je op zoek naar een fijne camping in Appeltern voor het hele gezin? Camping Groene Eiland krijgt een 7,2 van jullie.

Dagje uit in Nederland

7. Speelboerderij ’t Klok’Uus in ‘s-Heer Arendskerke

Ook speelboerderij ’t Klok’Uus mocht niet ontbreken. De plek waar je moet zijn als je een leuk dagje uit zoekt voor je kinderen! Hier kunnen ze spelen in een grote binnen- of buitenspeeltuin en kun je zelf even bijkomen. De kindvriendelijke Bed and Breakfast Oostmolenhoeve is een heerlijke uitvalsbasis om Goes en omgeving te verkennen. De B&B ontvangt als gemiddeld cijfer een 9,1.

Speelboerderij Dagje uit

6. Kasteel Hoensbroek

Duik de geschiedenis in, in Kasteel Hoensbroek. De kids hebben de tijd van hun leven tijdens een leuke speurtocht terwijl de volwassen in het informatieboekje alles over het kasteel kunnen lezen. Carola scoort Kasteel Hoensbroek een 9 en schrijft:

Voor kinderen was er een leuke speurtocht met een stempelkaart erbij. Ook de Oud-Hollandse spelletjes op het kasteelplein waren erg leuk. Onze kinderen van 3, 4 en 6 vonden het geweldig.

Kasteel Hoensbroek

5. Efteling in Kaatsheuvel

De Efteling blijft volgens de honderden Zoover reviews een sprookje. Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows. In de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Een dagje Efteling vliegt altijd snel voorbij.

Het park is dit jaar gestegen naar de vijfde plek en scoort ook een stuk hoger qua gemiddeld review cijfer: een 7,9! Zeker een bezoek waard dus. Wil je er een sprookjesweekend van maken, blijf dan slapen in het Efteling Hotel.

Efteling Dagje uit Nederland

4. Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem

Dit voorjaar nog verkozen tot het populairste dagje uit van Nederland: het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Het museum zakt naar de vierde plek en blijft dus één van de leukste dagjes uit volgens jullie. Check zeker even of Molecaten Park De Leemkule in Hattem nog beschikbaar is. Een fantastisch vakantiepark voor jonge gezinnen.

Janneke is ook erg enthousiast en schrijft: “De kinderen mochten zelf iets lekkers bakken bij een hele lieve bakker en een leuke speurtocht doen.”

Ben je al overgehaald? Meer reviews lees je hier!

Bakkerij Museum Hatten

3. ZooParc in Overloon

Elk jaar een stukje populairder: ZooParc in Overloon. ‘Mooi aangelegd park en duidelijk zichtbare dieren!’, schrijft Willem over de dierentuin. Het park scoort maar liefst een 9!

Erg leuk aan ZooParc is dat je op expeditie kunt met minimaal tien personen! Dus neem je hele familie of vriendengroep mee en ga op ontdekking in de dierentuin. Zoek je een fijne accommodatie in de buurt van de dierentuin? Kijk dan eens naar Vakantiehuis Groepsvakantiehuis Hazenbroek, dat jullie een 9,8 geven.

ZooParc

2. Avonturenpark Hellendoorn

Een andere topper voor een dagje uit in Nederland is Avonturenpark Hellendoorn. Van de Wild Waterval tot de Balagos achtbaan en de leuke shows met Baba en Bella, het Avonturenpark Hellendoorn is voor iedereen! Bezoekers scoren Avonturenpark Hellendoorn een mooie 8! Volgens Rolf is het park een echte aanrader met de kinderen, zo schrijft hij:

Geweldige dag gehad in dit leuke en knusse attractie park. Vooral Dreumesland was erg leuk voor onze zoon van 3,5.

Avonturenpark Hellendoorn

1. Thermen Bussloo

He populairste dagje uit van Nederland: Thermen Bussloo. Het is één van de mooiste, grootste en meest exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresorts van Nederland, gelegen aan het prachtige meer van Bussloo. Niets voor niets wordt het gewaardeerd met een 8,6. Een bezoek aan Thermen Bussloo staat garant voor een onvergetelijk dagje wellness. Voor een totale ontspanning en een complete wellnessbeleving kun je overnachten in het luxueuze hotel naast de Thermen. Kim heeft een hele fijne tijd gehad en schrijft:

“Voor het eerst in thermen Bussloo, 2 daags arrangement met verassingsmenu. We hebben ontzettend genoten, van begin tot het eind. Alles is keurig schoon en heel mooi. Iedereen houdt zich netjes aan de regels.”