10 dingen die je eigenlijk niet wilt weten over vliegen

Redactie - 20 november 2017

10 dingen die je eigenlijk niet wilt weten over vliegen

Redactie - 20 november 2017

Vliegen, het is de meest veilige manier van vervoeren. Toch zijn er genoeg dingen waar alleen de piloten en de stewardessen van op de hoogte zijn. Als passagier weet je deze geheimen niet en eigenlijk zou je ze ook niet willen weten… Toch benieuwd? Lees snel verder!

1. Piloten krijgen niet allemaal dezelfde maaltijd, dit om te zorgen dat ze niet tegelijk een voedselvergiftiging krijgen. Er moeten natuurlijk niet twee piloten tegelijk ziek worden.

2. We zijn allemaal wel eens naar de WC gegaan in een vliegtuig. Wist je dat er onder het ‘no smoking’ bordje aan de buitenkant van de WC een hendel zit om de deur in één keer te openen? Fijn idee als je op de WC zit!

3. Heb je het snel koud in een vliegtuig? Zorg dat je zelf een deken mee neemt of dat je warm gekleed bent. Als je om een deken vraagt in een vliegtuig is de kans groot dat deze vies is, de dekens worden namelijk niet regelmatig gewassen. Last van smetvrees? De uitklaptafeltjes bevatten bijna altijd ziektekiemen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/nieuws/vieste-plek-vliegtuig/”]

4. Drink je wel eens water in een vliegtuig dat niet uit een fles komt? Grote kans dat dit niet helemaal lekker smaakt. In theorie is het drinkwater maar in de praktijk is het smerig.

5. Ken je die typische vliegtuiggeur? Deze lucht komt uit de motor. Fijn idee dat je dat al die tijd inademt.

6. Op elke mobiel zit niet voor niets een vliegtuigstand. Als het goed is zet je jouw mobiel elke vlucht braaf op vliegtuigstand. Doet iedereen dit in het vliegtuig? Nou, nee. Stewardessen houden zich niet altijd aan het bel-verbod.

7. Bij een nachtvlucht denk je misschien: ‘Ah fijn dat het licht gedimd is, dan kan ik beter slapen‘. Dit klopt, alleen dit is niet de reden dat het licht wordt gedimd. Eigenlijk is dit om je ogen te laten wennen aan het donker na een noodlanding.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-pro/binnenkort-vliegen-dan-wil-je-deze-vliegtuiggeheimen-niet-horen/”]

8. Tijdens een veiligheidsdemonstratie wordt verteld dat onder elke stoel een lifejacket ligt en dat je die om doet als je er een noodlanding is. ‘Ja, ja dat weten we wel’, denk je misschien na het volgen van de zoveelste uitleg. Maar, er is een reële kans dat jij geen lifejacket hebt. Aan het begin van iedere dag wordt gecontroleerd of onder iedere stoel nog een exemplaar aanwezig is, maar misschien zijn er wel passagiers voor je geweest die het lifejacket hebben meegenomen als souvenir.

9. Net als de lifejackets wordt er in de veiligheidsdemonstratie uitgelegd dat er ook bij elke stoel een zuurstofmasker beschikbaar is. Weet wel dat dit zuurstofmasker niet eindeloos veel lucht heeft. Na een kwartier is de lucht op. Dit moet genoeg tijd zijn om te kunnen dalen naar een hoogte waar voldoende zuurstof is, is dit niet het geval: dan heb je eigenlijk wel pech.

10. Je kan het misschien niet geloven maar bijna de helft van de piloten geeft toe tijdens het besturen van een vliegtuig in slaap te zijn gesukkeld. Oei, dat is geen fijn idee!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/vliegangst-overwinnen-tips/”]

De vraag is: durf jij nu nog te vliegen? Of wist je deze geheimen al? We lezen het graag in een reactie.

Bron