Menorca draagt de bijnaam buggy-eiland. Vanwege de vele jonge gezinnen die het eiland bezoeken en de hoge mate van kidsproof-heid. Maar stiekem is het eiland voor iedereen die van mooie stranden en Spaanse sferen houdt. Wij tippen 10 bezienswaardigheden op Menorca die je niet mag missen!

Menorca met kinderen

1. Neem een duik in de mooiste baai

Volgens insiders heeft Menorca de mooiste stranden van Spanje. Vooral het kleine strandje Cala Macarelleta scoort hoog bij de strandliefhebber. Deze beauty van een baai heeft de vorm van een halve cirkel en groene heuvels sieren de achtergrond. Het azuurblauwe water kán haast niet helderder.

Macarelleta

Cala Macarelleta

2. Flaneer in de haven van Mahón

De grootste stad van het eiland Menorca is Mahón. Het bruisende plein Placa de s’Esplanada komt ‘s avonds en in de weekenden tot leven. De oude binnenstad barst van de historische gebouwen en in de haven flaneer je erop los tussen luxe jachten en vissersboten.

Mahón, Menorca

Mahón

3. Beklim de Monte Toro

Op de hoogste berg van Menorca heb je een waanzinnig uitzicht over het hele eiland. Met helder weer vang je zelfs een glimp op van het Tramontana gebergte op Mallorca. De kers op de taart is de oude kerk die de top van de Monto Toro siert.

4. Ga paardrijden langs de kust

Wil je Menorca op een écht bijzondere manier ontdekken? Boek een paardrijtocht bij één van de vele maneges. Het bekendste pad van Menorca is de Cami de Cavalls. Het ‘paardenpad’ dat ooit aangelegd is om Menorca langs de kust te verdedigen, doet nu prima dienst als ruiterpad waarop je van het ene strand naar het andere strand rijdt. Hotel Audax in Cala Galdana is een goede uitvalsbasis.

Paardrijden op Menorca

5. Snorkel bij Cales Coves

De diepblauwe baai van Cales Coves ligt vlakbij de stad San Clemente en ook niet ver van badplaats Cala n’Porter. De grotten aan deze kleine baai stammen uit de Brons- en IJzertijd. De snorkelaars onder ons halen hun hart op in deze baai waar het über-heldere water goed zicht op kleurrijke vissen, krabben en octopussen geeft.

Cales Coves Menorca

Cales Coves

6. Laat je gaan op de glijbaan

Het fijnste waterpark op Menorca vind je in Cala en Blanes. Ontelbaar veel glijbanen, rivieren en watertunnels zorgen voor de nodige adrenaline. Tussendoor chillen doe je in de jacuzzi of op een ligbed.

7. Vergaap je aan het mooie Ciutadella

Middeleeuwse straatjes, oude kerken, schattige haven en ook nog eens kidsproof (lees: de meeste restaurants hebben kinderzitjes en dito menu). Dát is havenstadje Ciutadella. Fijn om een middagje rond te struinen en te lunchen op een terras.

Haven van Ciutadella

Haven van Ciutadella

8. Maak een boottocht

Wil je een ongerept stukje strand of een baai voor jezelf? Op Menorca zijn de vele kleine baaien en stranden niet makkelijk met de auto te bereiken. Een boottocht van strand naar strand biedt uitkomst! Een scooter huren is trouwens ook een fijne optie.

Boottocht Menorca

9. Bewandel de Cova des Coloms

Niet bang voor vleermuizen? Bewandel dan de indrukwekkende grot Cova des Coloms die de bijnaam ‘Kathedraal’ draagt. Anna tipt op Zoover: ‘Veel baaien zijn alleen te bereiken via smalle zandwegen. Zo ook die van Cova des Coloms. De wandeling ernaartoe (niet te bereiken met de auto) is prachtig! Het duurt ongeveer een half uur en is goed te doen én heel leuk.’

Cova des Coloms Menorca

Cova des Coloms

10. Dans op een fiësta

Menorca barst in de zomer van de fiëstas. Tijdens deze (vaak religieuze) feesten bruist het hele eiland. Concerten, paardenraces, theater en traditionele dans wisselen elkaar af. Mis het afsluitende vuurwerkspektakel niet!

10 x doen op Menorca - dans op een fiesta

Een fijne accommodatie op Menorca vind je op Zoover.nl!

Maak nu bij Zoover 2x kans op een vakantie in Frankrijk bij RCN Vakantieparken!  

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

12 augustus - 2017

Reacties