Ontspannen? Vijf bijzondere sauna's

- 19 januari 2015

Ontspannen? Vijf bijzondere sauna's

- 19 januari 2015

Wat is er tijdens deze drukke en koude periode nou beter dan een ontspannen bezoekje aan de sauna? Een bezoekje aan een van deze wel heel bijzondere sauna’s! Of je nu een dagje of weekendje gaat: hier is het genieten. Om te weten waar je moet zijn, zetten wij 5 bijzondere sauna’s in Nederland op een rij.

1. Wellnessboot Mill

Wellnessboot in MillEens wat anders een normaal wellnesscomplex: deze veertig meter lange Wellnessboot in Mill. Deze luxe boot heeft zowel binnen- als buitenfaciliteiten en heeft maar liefst vier verdiepingen. Geniet binnen van een panoramische sauna met geur, een infrarood sauna of een met kleurentherapie en vervolg je rondje buiten met een zoutstoombad, kruidentempel en een opgietsauna met openhaard.

2. Sauna Deco Amsterdam

Zwembad Sauna Deco AmsterdamEen wellness met een wel heel bijzonder interieur is Sauna Deco Amsterdam. Het interieur van deze wellness in hartje Amsterdam is namelijk afkomstig uit een Parijs’ warenhuis uit de jaren twintig. In deze luxe omgeving met glas-in-lood, kunstige traphekken en vergulde decoraties kun je helemaal ontspannen in de sauna’s en stoombaden. Neem tussen de baden door ook even de tijd om te ontspannen in de lounge of patiotuin.

3. Bioscoopsauna bij Thermen Holiday

Zwembad Thermen Holiday

Kun je niet kiezen tussen een bezoekje aan de bios of wellness? Geen probleem, bij Thermen Holiday in Schiedam kun je dit prima combineren. In ‘de bioscoopsauna’ met een temperatuur van zo’n 50 tot 60 graden hangt een groot videoscherm waar je ontspannen kunt kijken naar een mooie natuurfilm, (romantische)komedie of muziekfilm.

4. Zoutkristalgrot bij Thermen Bussloo

Zoutkristalgrot Thermen BusslooIn de zoutkristalgrot bij Thermen Bussloo in Voorst beleef je de zuiverende werking en schitterende kleuren van de uit Nepal geïmporteerde zoutkristallen. Deze worden verhit waardoor er mineralen vrijkomen. Door de verdamping en hoge vochtigheidsgraad kun je deze zuiverende dampen inademen, wat een helemaal fijn is als je last hebt van bijvoorbeeld astma of hooikoorts.

5. Romantiek bij Elysium

Sauna Elysium Zin in romantiek? Dan is de ‘Romantische sauna’ bij Elysium in Bleiswijk iets voor jou. De ruime sauna is helemaal in de sfeer van Romeo en Julia. Heerlijk ontspannen met je geliefde in het schijnsel van romantisch kaarslicht. Het Franse balkonnetje ontbreekt natuurlijk niet!

Wat is jouw favoriete sauna en waar zou je nog wel naartoe willen?

Bekijk meer dan 70 sauna’s op zoover.nl >>