Welkom in Oldenzaal, de Glimlach van Twente

Eva - 19 juli 2021

Welkom in Oldenzaal, de Glimlach van Twente

Eva - 19 juli 2021

We verwelkomen je graag in Oldenzaal, een levendige, energieke en bruisende stad in Noordoost-Twente met een uniek en divers winkelaanbod, gezellige horeca, veel evenementen, cultuur en veel plekken om te recreëren. De oudste stad van Twente ademt haar rijke historie. Je vindt er prachtige parken, statige villa’s en mooie oude panden. Oldenzaal staat daarnaast bekend om haar bourgondische sfeer. Niet voor niets is Oldenzaal de Glimlach van Twente.

 

Hotel de Kroon
Opzoek naar een hotel in Oldenzaal?

De Kroon is een fijn driesterrenhotel in het centrum van Oldenzaal. Ideaal voor wie de omgeving wil verkennen! Andere vakantiegangers zijn erg te spreken over de persoonlijke service.

Bekijk accommodatie

Textielgeschiedenis

Slenterend door het centrum is de indrukwekkende Sint Plechelmusbasiliek niet te missen. De kerk, die rond 1150 werd gebouwd, is hét symbool van de rijke geschiedenis van Oldenzaal. Oldenzaal was een belangrijke textielstad. Dat is nog goed te zien aan de parken, landgoederen en villa’s die hier tussen 1850 en 1930 werden aangelegd door vermogende textielbaronnen, zoals het fraaie Kalheupinkpark. De verhalen achter deze buitenplaatsen ontdek je met de fiets- en wandelroutes van Tourist Info Oldenzaal.

St. Plechelmusbasiliek met het St. Plechelmusplein

St. Plechelmusbasiliek met het St. Plechelmusplein

Plechelmus

Het beklimmen van de imposante Plechelmustoren van 61 meter is het letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van je bezoek aan Oldenzaal. Samen met een gids beklim je alle traptreden
van de hoogste kerktoren van Oost Nederland. Onderweg vertelt de gids op verschillende verdiepingen over de geschiedenis en de bouw van de Plechelmusbasiliek. Bijvoorbeeld over het indrukwekkende 100-jarig uurwerk, het carillon en de Mariaklok uit 1493. Eenmaal op het hoogste punt word je beloond met een spectaculair uitzicht over de stad en de regio. Ook jij sluit dan Oldenzaal in je hart.

Torenbeklimming St. Plechelmus Oldenzaal

Torenbeklimming St. Plechelmus

Exclusief winkelaanbod

Oldenzaal heeft verschillende leuke inkijkjes en gezellige winkelstraatjes. Met een uitgebreid, exclusief winkelaanbod met grote ketens en charmante boetiekjes kun je hier naar hartenlust winkelen. Met de twee winkelcentra in het centrum is het hier ook heerlijk overdekt winkelen.

Hotel het landhuis
Opzoek naar een hotel in Oldenzaal?

Hotel Het Landhuis is een echte aanrader voor wie de gezellige sfeer van Oldenzaal wil ervaren. Andere vakantiegangers zijn enthousiast over het vriendelijke personeel en de comfortabele kamers.

Bekijk accommodatie

Proost

De bekende Twentse gastvrijheid ervaar je optimaal op de gezellige terrassen aan de Groote Markt en in de knusse winkelstraatjes daar omheen. Trakteer je smaakpapillen bij één van de gezellige koffietentjes, leuke lunchzaakjes of restaurants waar gekookt wordt met lokale producten. Een stijlvolle hightea, een uitgebreide borrelplank of even snel een visje happen op de markt: dat kan ook allemaal in Oldenzaal.

Groote Markt Oldenzaal

Groote Markt Oldenzaal

Omgeving

Oldenzaal is dé uitvalbasis voor tripjes in de omgeving. Door de centrale ligging in Noordoost-Twente ben je binnen enkele minuten in de schilderachtige plaatsjes als Ootmarsum, Denekamp, Tubbergen, Losser en De Lutte. Wie liever dichtbij Oldenzaal blijft, kan terecht in de Oldenzaalse natuurgebieden Boerskotten en Hoge Venterink, of bij recreatiepark Het Hulsbeek, waar je bij mooi weer een duik kunt nemen in één van de uitgestrekte zwemvijvers. Oldenzaal ligt dichtbij de grens, dus ook een bezoek aan bijvoorbeeld Bad Bentheim mag niet ontbreken op je lijst.

Hulsbeek luchtfoto

Oldenzaal – recreatiepark Het Hulsbeek
editie Ol Foto Carlo ter Ellen CTE20070504

Meer informatie

Oldenzaal biedt volop mogelijkheden voor een vorstelijk weekend of weekje weg. Overnachten kan in hotels als Het Landhuis, Erve Hulsbeek, Stadshotel Ter Stege, Hotel De Kroon, diverse B&B’s, meerdere campings of in villapark Eureka. Oldenzaal Promotie staat paraat om al jouw vragen te beantwoorden voor je verblijf in en rondom Oldenzaal via [email protected], 0541-514023 of op de website ‘Uit in Oldenzaal’.

Tot ziens, in Oldenzaal!

Ootmarsumsestraat Oldenzaal
Opzoek naar een B&B in Oldenzaal?

Genieten van de persoonlijke sfeer bij een B&B? Ootmarsumsestraat is een goede keuze in Oldenzaal. Andere vakantiegangers zijn te spreken over de ruime tuin, het lekkere ontbijt en de centrale ligging.

Bekijk accommodatie