Wat te doen in Luik

Redactie - 27 december 2021

Wat te doen in Luik

Redactie - 27 december 2021

Wil je op stedentrip, maar wel in het buitenland? Kies dan voor Luik, in België! Deze stad ligt op nog geen 25 km van Maastricht, maar het voelt alsof je in een totaal andere wereld bent. De voertaal is hier ook geen Nederlands, maar Frans. Luik is dan ook Liège in het Frans. Je hebt hier prachtige bezienswaardigheden, de Luikse wafel en natuurlijk gezellige biercafés. De leukste tips hebben wij voor je uitgezocht in dit blogartikel ‘Wat te doen in Luik’.

Beklim de trappen van Montagne de Bueren

De eerste tip uit dit blogartikel ‘Wat te doen in Luik’ is een bezienswaardigheid die je niet al te vaak tegenkomt: trappen! Dit is voor ons Nederlanders natuurlijk wel iets specialer, omdat wij niet echt hoogteverschil in ons land hebben. De Montagne is een straat die een hellingsgraad van wel liefst 28% heeft. Dit is lastig om zonder trap te beklimmen, dus vandaar de trappen. Heb je zin in wat extra beweging? Beklim dan de 374 traptreden!

Bezoek de Sint-Pauluskathedraal

Je kunt de Sint-Pauluskathedraal niet missen wanneer je in Luik aan het wandelen bent. Deze kathedraal is namelijk gigantisch en heeft een hoge toren. De kathedraal is van binnen ook prachtig met hoge plafonds en glas in lood. Het is daarom zeker de moeite waard om binnen even een kijkje te nemen!

Bewonder treinstation Luik-Guillemins

Luik heeft vele mooie, oude bezienswaardigheden. Het is daarom ook erg leuk dat de stad een modern kunstwerk van het treinstation heeft gemaakt. De gigantische overkapping is wel 160 meter lang en 35 meter hoog!

Bezoek museum La Boverie

Een museum bezoeken in een nieuwe stad is altijd wel de moeite waard, want elk museum heeft zijn eigen parels. Museum La Boverie, ook wel het Museum voor Schone Kunsten genoemd, heeft een samenwerking met het Louvre in Parijs en heeft dus echte pareltjes. Er hangen hier schilderijen van Van Gogh, Monet en Gauguin. Zeker de moeite waard dus!

Fiets langs de bezienswaardigheden met een lokale gids

Wil je alle bezienswaardigheden van Luik zien en het verhaal hierachter horen? Het is dan een aanrader om de Luik Fietstour met een lokale gids te boeken. In 2,5 uur tijd fiets je dan langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De Vlaamse gids kent de stad als geen ander en heeft dan ook de leukste tips om te eten in de stad!

Overnachten in Luik

Luik is een gezellige stad met veel biercafés, waar je in de avond nog heerlijk kunt nagenieten van een dag in de stad. Het is dan ook aan te raden om een overnachting te boeken. Op basis van de beoordelingen van onze Zoover vakantiegangers hebben wij de leukste uitgekozen.

Wat te doen in Luik
Hotel Husa de la Couronne

Dit hotel is centraal gelegen bij het centrum van de stad (naast het treinstation). Het hotel heeft ruime kamers waar je heerlijk kunt overnachten na een dagje lopen. Onze Zoover vakantiegangers beoordelen dit hotel met een fenomenale 9,3! Vakantieganger De Block zegt: “Buitengewoon goed gelegen en gezellig”

Lees meer
Wat te doen in Luik
Hotel Ramada Plaza Liège City Center

Midden in het centrum van de stad ligt Hotel Ramada Plaza Liège. Dit 4 sterren hotel heeft zelfs een sportschool! Onze Zoover vakantiegangers beoordelen dit hotel met een fantastische 8,1! Vakantieganger Myrna zegt: “Aanrader! Een prachtige tuin en mooie bar.”

Lees meer