Ontdek de leukste steden rondom het Gardameer op de fiets

Redactie - 1 april 2021

Ontdek de leukste steden rondom het Gardameer op de fiets

Redactie - 1 april 2021

Al jarenlang is het Gardameer een populaire vakantiebestemming. Tienduizenden Nederlandse vakantiegangers vertoeven ieder jaar met veel plezier aan het grootste meer in Italië. Wat maakt deze plek nou zo bijzonder? Het Gardameer is prachtig gelegen tussen de bergen en heuvels. Aan het water liggen vele pittoreske stadjes vol historie, mooie bezienswaardigheden en natuurlijk de Italiaanse gezelligheid. Ondanks dat het Gardameer omgeven wordt door vele leuke dorpjes, is een bezoek aan een van de dichtbij gelegen grote steden ook zeker de moeite waard. Het Gardameer ligt tussen Venetië en Milaan in en daarnaast ligt het mooie Verona om de hoek. Ontdek de leukste steden rondom het Gardameer met een fietstour van Baja Bikes!

Verona

Deze middelgrote stad, op ongeveer 20 km van het Gardameer, is een erg populaire dagtrip onder de vakantiegangers. Verona is een prachtige stad die zich karakteriseert door veel historische bezienswaardigheden, romantische straatjes en overblijfselen uit de Romeinse tijd. Een superleuke tip om Verona te ontdekken is met de Verona Fietstour: de Highlights. Binnen drie uur leer je deze stad op een ontspannen en interessante manier kennen. Je fietst tijdens deze tour op een e-bike waardoor je alles rustig en ontspannen kunt bekijken. Verona staat bekend als één van de meest romantische steden door het bekende verhaal van Romeo en Julia. Maar wist je dat Verona nog veel meer te bieden heeft? Tijdens deze tour fiets je ook langs de Arena, de San Zeno basiliek, het Romeinse Amfitheater, het bekende Bra plein en nog veel meer moois. Dankzij deze tour zie je echt alle pareltjes die deze stad te bieden heeft.

city with high rise buildings during sunset

Hotel Grand Des Arts
Hotel Grand Des Arts

Hotel Grand Des Arts heeft een gunstige ligging. Vakantiegangers die je voor gingen vinden het een heel plezierige plek om te verblijven tijdens een lang weekend Verona.

Bekijk Hotel Grand Des Arts

Venetië

Op net iets langer dan 2 uur rijden, ligt het wereldberoemde Venetië. Deze unieke stad staat vooral bekend om zijn vele kanalen, de Ponte Rialto, het San Marco Plein en de gondel tochten. Een bezoek aan Venetië is 100% de moeite waard. Wanneer je even wilt ontsnappen aan de drukte of net iets anders wilt dan een ritje in een gondel, dan is de Fietstour Venetië een absolute aanrader. Een echte local geeft je een kijkje in het dagelijks leven van Venetië.  Je fietst onder andere naar de oudste Joodse begraafplaats van Europa, het oude centrum van het plaatsje Malamocco en nog veel meer. 

De leukste steden rondom het Gardameer met een fietstour

Appartement Suite in Venice Ai Carmini
Appartement Suite in Venice Ai Carmini

Appartement Suite in Venice Ai Carmini ligt in het centrum van Venetië en wordt gewaardeerd met een 9,9. Mark vond het een comfortabel appartement met alles wat je nodig hebt.

Bekijk Appartement Suite in Venice Ai Carmini

Milaan

De andere bekende grote stad, op 2 uur rijden van het Gardameer, is het prachtige Milaan. Hier denkt iedereen gelijk aan de topstad van mode en design, maar deze stad beschikt ook over een rijke Romeinse geschiedenis. Ook hier is het een zeker de moeite waard om een fietstour te doen. Tijdens de Milaan Fietstour: ontdek de highlights neemt een local je in ongeveer 3,5 uur mee door deze magische stad. Je gaat niet alleen langs de bekende highlights, zoals Piazza del Duomo, het iconische winkelcentrum Galleria Vittorio en het La Scala theater, maar ook langs de verborgen parels.

De leukste steden rondom het Gardameer met een fietstour

Hotel Grand Visconti Palace Milan
Hotel Grand Visconti Palace Milan - MGallery Collection

Hotel Grand Visconti Palace Milan staat bekend om zijn goede service. Mathijs vindt het voor een weekend Milaan een super hotel. Top service. Ligt wel iets buiten het centrum, maar is goed te belopen en taxi's zijn niet heel duur.

Bekijk Hotel Grand Visconti Palace Milan

Dit waren de leukste steden rondom het Gardameer om een fietstour te doen! Ben je benieuwd naar wat Gardameer nog meer te bieden heeft?