Wil je er eens een paar dagen lekker tussenuit? Maak dan eens een voordelige mini-cruise naar Schotland!

Schotland is het land van de doedelzakken, de Schotse Hooglanden en whisky. Maar ook diepe meren, middeleeuwse kastelen en steencirkels. In de pub vertelt de lokale bevolking graag over de bijbehorende legendes. Een ideale bestemming voor een korte vakantie om nieuwe energie op te doen! En goed bereikbaar met de comfortabele ferry van DFDS.

Schotse Hooglanders
De Schotse Hooglanden staan bekend om het ruige uiterlijk en de ongerepte natuur. Hier vind je prachtige vergezichten, uitgestrekte meren en een grillige kustlijn. Ook vind je hier de Schotse Hooglanders. Wie kent ze niet? De ‘Highland cow’ ofwel de Schotse Hooglander. Deze prachtige runderen komen oorspronkelijk uit Schotland, zijn normaal roodbruin, hebben lange haren en uiteraard lange hoorns. Als je door het landschap van Schotland rijdt komt je ze dikwijls tegen.

Slaap in oude kastelen in de Cairngorm Mountains
In de Cairngorms vind je 4 van 5 hoogste bergen van het Verenigd Koninkrijk, eeuwenoude bossen, bulderende watervallen en ontelbaar veel fauna. Naast het overweldigende landschap is dit gebied ook erg leuk om in kleine dorpjes te snuffelen in oude boekwinkels.

Tip: Maak je ervaring compleet door hier te verblijven in hotel Atholl Palace en voel je even een echte Schotse ‘lord’.

De nationale drank
Whisky, beter bekend als de nationale drank van Schotland – in het Gaelisch, uisge beatha (uitgesproken als oosh-ga beh-huh), wordt al sinds mensenheugenis in Schotland geproduceerd. Tijdens je bezoek aan Schotland kun je bij een aantal distilleerderijen zien hoe de whisky nog op traditionele wijze wordt geproduceerd. Een aantal bekende namen zijn Glenfiddich en Glenlivet, maar een bezoek aan de kleinste whiskystokerij van Schotland, Edradour Whisky, is ook een aanrader.

Voordelig en volledig verzorgd naar Schotland?
Buro Scanbrit verzorgt al ruim 50 jaar autorondreizen naar Schotland. Daarnaast bieden ze ook samen met DFDS voordelige korte vakanties aan naar deze unieke bestemming. Vanaf €325,- p.p. verblijf je midden in de Highlands in een prachtig kasteel en maak je kennis met de Schotse cultuur. Profiteer nu van de verschillende aanbiedingen naar Schotland.

Ben jij al eens naar Schotland geweest en heb je nog tips? Deel je ervaringen hieronder of in een review over het land.

Je kunt natuurlijk ook de veerboot naar Denemarken kunnen nemen. Wat dacht je van een verrassende mini-break?

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

1 juni - 2017

Reacties