4x wat te doen in Marrakech

Redactie - 3 november 2022

4x wat te doen in Marrakech

Redactie - 3 november 2022

Wanneer je denkt aan een stedentrip in Marokko denk je al gauw aan Marrakech. Deze stad is een van de vier koningssteden van het land en is de vierde grootste stad. Hoewel Marrakech in een ander continent ligt, is het maar 4 uur vliegen vanaf Amsterdam en beland je in een totaal andere wereld. Verdwaal in de smalle straatjes, ruik en proef verschillende kruiden en geniet van de zon. De leukste tips voor wat te doen in Marrakech lees je hieronder.

Dwaal over het Jemaa el Fna plein

Ben je op zoek naar het drukke en mystieke Marrakech? Breng dan een bezoek aan het Jemaa el Fna plein. Hier vind je allemaal kraampjes waar je eten kunt kopen. Echter is dit wel een echte cultuurshock, want je komt veel aparte dingen tegen zoals slangenbezweerders, cobra’s, noem maar op. Het plein is leuk om te bezoeken, maar let goed op je spullen, er lopen regelmatig zakkenrollers rond.

Jemaa el Fna plein - wat te doen in Marrakech

Verken de stad op de fiets

De stad verkennen op een Nederlandse manier voelt toch als vertrouwd in een ander land. Gelukkig kan dat tijdens een fietstour met een Nederlandse gids van Baja Bikes. In 3 uur tijd fiets je met een Nederlandse local langs de mooiste bezienswaardigheden van Marrakech. Fiets onder andere langs het Bahia Paleis, de Souks, de Menara tuin en nog veel meer. De gids vertelt interessante weetjes en feitjes over Marrakech waardoor je echt de stad leert kennen. Daarnaast kun je tips vragen waar je de lekkerste couscous kunt eten!

baja bikes - wat te doen in Marrakech

Bezoek een hammam

Heb je na al dat bezichtigen zin om te ontspannen? Breng een bezoek aan een hammam in de stad en kom tot rust. Vroeger gingen inwoners naar deze badhuizen om zich te douchen. Tegenwoordig heeft iedereen wel een douche thuis en zijn de hammams meer voor ontspanning. Je wordt gedoucht, gescrubd, gestoomd en ingesmeerd met heerlijke olie. Vervolgens kun je een massage boeken waarna je weer klaar bent voor de rest van je trip in Marrakech.

Bewonder enorme cactussen in Jardin Majorelle

Marrakech staat misschien niet bekend als de stad van de mode, maar toch hebben Yves Saint Laurent en Pierre Bergé hier een botanische tuin gecreëerd. Je vindt hier ongeveer 300 verschillende plantensoorten die je kunt bewonderen. Tegenwoordig is dit omgebouwd tot een museum die je kunt bezoeken. Je leer thier meer over de Berberse cultuur. Het is aan te raden om vroeg te gaan, want het kan hier erg druk worden.

Jardin Majorelle - wat te doen in Marrakech

Overnachten in Marrakech

Na al het wandelen en fietsen door de stad wil je in een fijn hotel overnachten om tot rust te komen. In Marrakech vind je er heel veel, maar de volgende zijn door anderen vakantiegangers goed beoordeeld.

Riad Karmela ⭐⭐⭐⭐

Dit prachtige hotel ontvangt een fenomenale score van een 9,3 van andere vakantiegangers. Dat is ook niet heel gek als je naar de foto’s van Riad Karmela kijkt. Vakantieganger Groothuis noemt dit een erg mooi hotel midden in de drukke Medina. Een aanrader dus!

Riad Barroko ⭐⭐⭐⭐

Met een heerlijk zwembad en een goed ligging is hotel Riad Karmela de perfecte uitvalsbasis voor je verblijf in Marrakech. Andere vakantiegangers beoordelen dit hotel met een fantastische 8,2. Zoover vakantieganger Maya noemt het zelfs super Riad!