5x de stoute sneeuwschoenen aan in Oostenrijk

Redactie - 21 februari 2017

5x de stoute sneeuwschoenen aan in Oostenrijk

Redactie - 21 februari 2017

Ga letterlijk buiten de gebaande paden en trek de (stoute) wandelschoenen aan. Want in Oostenrijk beleef je de origineelste en spannendste avonturen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een trektocht met een lama? Of slapen in een iglo? Dat is nog eens thuiskomen met een verhaal!

1. Buiten de ‘loipes’ in Oostenrijk

Je kunt het gerust wandelen 2.0 noemen: sneeuwschoen-wandelen in Oostenrijk. Deze trektochten op sneeuwschoenen worden georganiseerd in gebieden waar veel sneeuw ligt, zoals Vorarlberg, Salzburgerland en Tirol. Dit is letterlijk buiten de gebaande paden; je komt op plekken die normaal verborgen blijven voor je. Ga je op vakantie naar één van deze gebieden? Informeer dan eens, geheid dat er een bedrijf is dat zo’n spannende wandeling organiseert.

2. Als een eskimo

Tot nu zag je houten Oostenrijkse Alpen-huisjes voor je als je aan Oostenrijk dacht, na het lezen van dit artikel wellicht niet meer. In Brixental kun je namelijk overnachten in een heuse Alpeniglu. Hier vindt je zelfs een heel Igludorf’, compleet met ijshotel en een ijsbar. Mocht dit je toch wat te koud zijn, dan is één van deze hotels een warmere keuze.

3. Tourskiën

Eigenlijk is tourskiën een gekke naam voor deze winterse activiteit, want het heeft vooral met klimmen te maken. Je ‘klimt’ met speciale ski’s (uithoudingsvermogen vereist). Tijdens de tocht heb je zeeën van tijd om je te vergapen aan alle winterse verlatenheid om je heen. Eenmaal boven, kan de actie beginnen en ski je naar beneden. Dit is een ultiem gevoel van vrijheid. Ga altijd met een gediplomeerde gids, dan weet je zeker dat je goed zit! Eigenlijk kan dit in alle gebieden heel goed. In de regio’s Salzburg, Grossartal en Fuschlsee komen zowel beginnende als ervaren toerskiërs aan hun trekken.

4. Lama’s in de sneeuw

Lama’s, dat zijn toch die beesten die je vooral in Zuid-Amerika ziet? Klopt, maar ook in Oostenrijk voelen ze zich helemaal thuis! In het Oostenrijkse MontafonBartholomäberg en het Silbertal kun je zelfs op lamatrekking. Wandelen in de bergen krijgt een hele andere dimensie met een lama aan de leiband. Erg leuk om te doen met je kinderen, en stiekem voor jezelf ook.

5. Roetsjen met een slee

Een klassieker en o-zo-leuk: rodelen! Dit is wat je noemt de ultieme vakantiebeleving voor het hele gezin. Werd de slee vroeger nog echt gebruikt als transportmiddel, tegenwoordig dient het vooral om de bips op te zetten en met een enorm tempo van de berg af te glijden. Er zijn kunst-rodelbanen en natuurlijke rodelbanen, beiden zijn superleuk. De langste rodelbaan ter wereld is veertien kilometer: Wildkogel in Bramberg, in SalzburgerLand. Ben je geen snelheidsduivel en zoek je een plek om te rodelen met de allerkleinsten? Ga dan naar Semmering in Niederösterreich, en slaap hier meteen in een knusse Bed & Breakfast! Op de rodelbaan in Semmering vind je leuke dingen voor de kids als een verstopt dwergenkasteel en een tovertuin. Vergeet je helm niet!

Zie jij zo’n doe-vakantie in Oostenrijk wel zitten? Dan ben voor passende accommodatie bij Zoover aan het juiste adres!