Oostenrijk op zijn mooist: wandelvakantie met vrienden

Redactie - 24 februari 2017

Oostenrijk op zijn mooist: wandelvakantie met vrienden

Redactie - 24 februari 2017

De Oostenrijkse bergen, de frisse lucht en de prachtige vergezichten: het doet wat met je. Tijdens een wandelvakantie zie je Oostenrijk op zijn mooist. Het hoofd leeg, lekker actief bezig en genoeg quality time met vrienden onderweg. Rugzak op, wandelschoenen aan en gaan! Na een wandelvakantie met vrienden kon Marloes er weer volop tegenaan. Lees verder voor haar tips.

wandelvakantie oostenrijk met vrienden

Hiken in de Kitzbüheler Alpen

‘Wandelen is suf.’ Geef maar toe, niet iedereen ziet de charme er direct van in. Hiking heeft nou niet bepaald een hip imago, maar een wandelvakantie in Oostenrijk zal je ongetwijfeld verrassen! De natuur is adembenemend en zo’n wandelvakantie is ideaal om je hoofd leeg te maken en af te kicken van het drukke leven in Nederland. Daarbij heb je ook nog de tijd om eens écht met je vrienden te zijn.

Verliefd op de Oostenrijkse bergen

Zo werd Zoover-blogger Marloes afgelopen zomer totaal onverwachts head over heels verliefd op de Kitzbüheler Alpen tijdens haar wandelvakantie. Op het programma stonden 5 etappes, 76 wandelkilometers en bijna 5.000 hoogtemeters. Met een paar spikslinternieuwe wandelschoenen op zak vertrok ze naar het knusse dorpje Hopfgarten waar de eerste etappe van start ging.

Slapen in een hut op de berg? Avontuurlijk, maar niet voor iedereen weggelegd. Je kunt er daarom ook altijd voor kiezen om weer af te dalen en in een gemütlich dorpje te slapen. Wel zo gezellig ook om met je vrienden nog even het dorp in te duiken voor een welverdiende pul bier en schnitzel.

Bagage
En wat doe je met die bagage? Of je bindt ‘m op je rug, óf je kiest ervoor je bagage alvast naar je volgende hotel te laten brengen. Yup, dat kan! Fijn hè? Het mooie aan een wandelvakantie is dat je het zelf zo makkelijk of moeilijk kan maken als je wilt.

Wandelroute
De beste route volgens Marloes: ‘Loop door de Kitzbüheler Alpen van Hopfgarten naar Brixen im Thale. Van Brixen im Thale naar Kirchberg. Van Kirchberg naar Kitzbühel. En van Kitzbühel naar St. Johann. De laatste etappe gaat van St. Johann naar St. Ulrich am Pillersee. Een prachtige route. De wandelroutes kun je online downloaden of (gratis) meenemen. Ideaal!’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/12-01-2015-oostenrijk-best-gewaardeerde-vakantieland-2015/”]

Wandelvakantie in Oostenrijk met vrienden

Beeld: visittirol.nl

De Lechweg bewandelen

Lech kennen we allemaal. Het is immers de favoriete wintersportbestemming van Wim-Lex, Maxima en de kids. Maar ook in de zomer is Lech groot favoriet bij menig Nederlander: families, vriendengroep en stelletjes. Stuk voor stuk laden zij hun batterij op in de Oostenrijkse bergen.

Marloes: ‘Wil je de beroemde Lechweg-wandelroute helemaal lopen? Dan mag je wel een stel sportieve vrienden meenemen. De 125 km-lange route begint namelijk bij de Formarinsee in Vorarlberg en loopt via de hangbrug in Holzgau (speciaal voor adrenalinejunkies) naar de Lech-waterval vlakbij de Duitse grens. Er zijn gelukkig ook genoeg meerdaagse wandeltochten waarbij je niet door hoeft te strompelen met enorme spierpijn of blaren. Locals adviseerden ons een 6-7- of 8-daagse variant te kiezen.’

Wandelvakantie in Oostenrijk met vrienden

Wandelen in het Zillertal

In de krokusvakantie is het Zillertal het tweede thuis van tal van Nederlanders. Wij kennen het vooral als wintersportgebied. Maar ook in de zomer is het prachtig. Alleen maar tussen de liftmasten doorwandelen? Welnee! Zo vind je er het Naturpark Zillertaler Alpen met bijna 400 km² ongerepte natuur. Genoeg om je het ultieme Heidi (of Anton)-gevoel te bezorgen. En het zal je verbazen hoeveel mensen er in de dalen wonen.

Het Zillertal heeft maar liefst 1.100 km aan bewegwijzerde wandelpaden. Daar mag je wel wat vakantie voor uittrekken. Je wandeling door het Zillertal gaat door almweides en dalen naar verlaten bergtoppen en zelfs gletsjers, voor wie wil tenminste.

Wandelvakantie in Oostenrijk met vrienden

Wandelpaden met thema’s
Marloes: ‘Ook de ‘thema-wandelpaden’ zijn leuk. Op het ‘Jodel Wandelpad’ in Königsleiten leer je bijvoorbeeld jodelen. Op het ‘Tierlehrpfad’ kom je veel te weten over weetjes en feiten van de dieren in de Alpen. Op de ‘Schmankerlweg’ krijg je trek van alle weetjes over lokale gerechten. Leuk om daarna met je vrienden in het appartement de keuken in te duiken om zelf een lokale lekkernij te serveren aan de groep!’

Wandel jij vaker in Oostenrijk? Laat je tips achter in een reactie of schrijf een review, daar worden we blij van!