Geniet van de natuur in Noorwegen

- 24 maart 2011

Geniet van de natuur in Noorwegen

- 24 maart 2011

Noorwegen is een land voor natuurliefhebbers. Deze liefhebbers komen voor het uitgestrekte land, de rust en de ruimte, maar zeker ook voor het gevarieerde landschap met de unieke fjorden en de vele natuurparken. Op www.opreisgids.nl wordt extra aandacht besteed aan de streken Fjell  en Noord-Noorwegen. Met daarbij mooie foto pagina’s.

Noord Noorwegen is de streek van de Poolzee en het poollicht. Maar zeker ook van de bijzondere Lofoten, een eilandengroep met vissersplaatsen en havens. Op deze eilandengroep leeft de bevolking van de visserij, maar wordt toerisme steeds belangrijker. Massatoerisme trekt hier nog niet naar toe, het is juist dé plek voor de mensen die op zoek zijn naar bijzondere plekken. In dit deel van Noorwegen beleef je in ‘hartje zomer’ de langste dag van het jaar: Rond middernacht zie je hier de zon dan ondergaan en direct weer opkomen.

Sami

Noord-Noorwegen is ook het land van de Sami. In vroegere tijden leefden ze als nomaden en trokken ze met de rendierkuddes. Dat komt nu vrijwel niet meer voor. Toch kun je hier nog uitgebreid kennis maken met de gewoonten van de Sami, de tenten waarin zij leefden, hun klederdracht en hoe zij gebruik maakten van de rendieren om in hun dagelijkse levensbehoeften te voorzien.

Fjell

Fjell ligt in het zuidoosten van Noorwegen. Deze streek is bekend om de meren en natuurparken zoals Jotunheimen en diverse anderen. Niet alleen het zeer sportieve ‘outdoor type’, maar ook gezinnen met kinderen kunnen hier terecht voor -zware en minder zware- wandelingen en voor de prachtige vergezichten.

Lillehamer is een gezellige provinciestad en bekend van de Olympische Winterspelen van 1994.  De plaatsen Gjøvik, Land en Toten liggen aan het grootste meer van Noorwegen: Het Mjøsameer. Hier kun je terecht voor een dag heerlijk relaxen.

Lees alles over Noorwegen op noorwegen.opreisgids.nl. Hier lees je onder andere hoe je er met ‘Color Line’ op verschillende manieren en goedkoop kunt komen.