De beste plekken om de Tour de France te spotten op vakantie

Redactie - 19 mei 2017

De beste plekken om de Tour de France te spotten op vakantie

Redactie - 19 mei 2017

Zijn jullie echte wielerfanaten? En dan van het soort dat het liefst naar de renners kijkt? Dan is de Tour de France vast het hoogtepunt van het jaar! Dan is het natuurlijk het allergaafste om de echte Tour op vakantie te spotten. Waar dat kan? Wij zochten het voor je uit!

Tour de France kijken vakantie

De start van de Tour de France

De eerste dag van de Tour de France is altijd in een grote stad, ieder jaar in een andere. In 2015 was het Utrecht, en het werd een evenement waar je echt bij moest zijn! Stel je voor: reclamecaravaans vol gratis spullen, overal feest en als hoogtepunt natuurlijk alle beroemde renners scheurend door de historische binnenstad.

In 2017 start de Tour de France in Düsseldorf. Als echte fan is dat een stedentrip natuurlijk meer dan waard. Er worden zelfs busreizen naar de Duitse stad georganiseerd. Ga je liever zelf op pad? Zorg dan dat je op tijd een accommodatie boekt. Je zult zeker niet de enige wielerfan zijn! Kijk bijvoorbeeld eens naar Hotel Breidenbacher Hof. Dit hotel krijgt van jullie maar liefst een 9,9! G. Schilt noemt het hotel subliem. ‘Dit hotel overstijgt alle superlatieven; werkelijk het toppunt van perfectie. In dit hotel klopt alles en het biedt naast haar aanwezige faciliteiten een perfecte service, welke begint bij aankomst en eindigt bij het vertrek in de vorm van een flesje water voor onderweg!!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/frankrijk-top-10/”]

De Tour de France op vakantie in Frankrijk

Na de start in de stad volgen natuurlijk de spectaculaire ritten door de Franse bergen. Dit zijn zeker de meest sensationele delen van het parcours. Eén van de meest zware bergen is de Tourmalet. Met een stijgingspercentage tot wel tien procent is deze alleen voor de echte heldhaftige renners. Spektakel gegarandeerd!

De Alp d’Huez mag je als Nederlandse wielrenfan natuurlijk niet missen. Niet voor niets wordt deze ook wel de ‘Hollandse berg’ genoemd. Eerdere Nederlandse overwinningen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden vakantiegangers een Hollands feestje bouwen op deze berg tijdens de Tour.

Op zoek naar een accommodatie in de buurt? Vanaf Camping RCN Belledonne heb je een fantastisch uitzicht over de Alp d’Huez. En, zeker niet onbelangrijk, voor de kids is er meer dan genoeg te beleven. ‘Animatie was dit jaar echt super! Twee hele enthousiaste medewerkers die er echt een feestje van maken voor de kinderen. Super gedaan’, vindt familie Niehof.

Niet alleen op de bergtoppen, maar ook zeker in de dorpen is er alle aandacht voor de Tour. Koop een vers stokbrood, een flesje vino en geniet tussen de locals van het Franse leven terwijl jullie de renners opwachten. Wil je weten of de Tour dit jaar langs jouw vakantiebestemming komt? Bekijk het hier!

Als je de kans krijgt, pak dan zeker een tijdrit mee. Bij andere etappes komen de renners in een flits voorbij. Maar met een tijdrit heb je de hele dag kijkplezier. In de zomer van 2017 razen de wielrenners door de historische binnenstad van Marseille.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/sporten-op-vakantie-de-trends-voor-2017/”]

Tour de France Parijs

Beeld: cyclingnews.com

De finish van de Tour de France in Parijs

Je kent vast de beelden wel: rijen dik staan de fans langs de straten van Parijs om de laatste keer de wielrenners aan te moedigen. Sinds een aantal jaar is de finish in de avonduren, waarmee Parijs zijn naam als ‘Lichtstad’ meer dan waar maakt. Vooral de Champs Elysees is the place to be. Voor de renners definitief finishen, rijden ze hier nog een paar ererondjes. Net als bij de start is dit een waar sportcircus, mediacircus en bovenal een unieke belevenis. En vergeet de reclamecaravaan niet. Hou je handen in de lucht voor gratis spulletjes. Verover op tijd een plekje, je wilt natuurlijk wel wat kunnen zien!

Weet jij nog een goede plek om de Tour de France in de zomervakantie te bekijken? Laat het ons weten in de reacties!