5x een actieve vakantie in Karinthië

Redactie - 3 maart 2017

5x een actieve vakantie in Karinthië

Redactie - 3 maart 2017

De eerste zonnestralen schijnen door de gordijnen van je gemütliche gasthof-kamer naar binnen. Een nieuwe vakantiedag voor de boeg. Uit bed komen was nog nooit zo makkelijk. Alleen die spierpijn … Gelukkig wel eentje die je niet wilt missen, veroorzaakt door een fantastische, actieve dag in de bergen van het Oostenrijkse Karinthië!

Het zonnige en sportieve Karinthië in ’t kort

In het zuiden van Oostenrijk, op zo’n 11 uur rijden van Nederland, vind je Karinthië. Liever vliegen? Dat doe je op Ljubljana in Slovenië. In een uurtje rijd je zo naar de hoofdstad van de deelstaat: Klagenfürth.

De streek van meer dan 1.200 meren, zo staat Karinthië ook wel bekend. Geweldige meren en verlaten bergtoppen zijn er in overvloed. De deelstaat grenst aan de andere deelstaten Tirol, Salzburg en Stiermarken. Maar ook aan Italië en Slovenië. Een uitstapje over de grens is dus zo gemaakt. Houd je van actieve en sportieve vakanties? Dat kan in de frisse berglucht van Karinthië als geen ander. Van waterfietsen tot bergbeklimmen en golfen. Genoeg te kiezen! Net als het aanbod aan sportieve activiteiten, vind je er tal van sporthotels en sportieve campings. Zo is er altijd een accommodatie die past bij jouw manier van vakantie vieren. En voor wie graag de zon opzoekt: deze Oostenrijkse deelstaat heeft meer zonuren dan gemiddeld.

Actieve vakantie Oostenrijk - Karinthie

1. Wandelen over weides en verlaten bergtoppen

Een waar wandelparadijs, dat is Karinthië. Ontdek bijvoorbeeld al wandelend het Nationaal Park Hohe Tauern. Maar dat is niet het enige natuurpark. En wat dacht je van een wandeling aan de voet van de Grossglockner? Deze 3.798 meter-hoge berg is de grootste van Oostenrijk. Via de goed aangegeven wandelroutes kom je hier ook buiten de gebaande paden.

?Longing for summer ☀️

A post shared by Isolde ? (@i_sole_i) on

2. Watersport op één van de 1.200 meren

Waterfietsen, waterskiën, kayakken, motorboot varen, zeilen, zwemmen of windsurfen. Met meer dan 1.200 meren zijn watersporten hier reuze populair. Geen wonder! Bind je flippers onder en neem een duik in het heldere water van de welbekende Wörthersee, Ossiachersee, Maltschachersee, Klopeinersee, Faakersee of Millstätersee. Koud is het water er in de zomer zeker niet, de temperatuur kan oplopen tot 28 graden. Zoek je meer avontuur? Raften en wildwater-kanoën kan ook op tal van plaatsen.

Actieve vakantie Oostenrijk - Karinthie

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/video-lokaal-eten-oostenrijk/”]

3. Bergbeklimmen en canyoning 

Onder leiding van een gids de hoogste berg van Oostenrijk beklimmen. Dat is er toch wel eentje voor op je bucketlist! Een tocht langs indrukwekkende watervallen, steile rotswanden en weiden vol bloemen. Na zo’n spectaculaire dag ben je blij dat je in je pension kunt aanschuiven voor een typisch Oostenrijks avondmaal. Knödels en rostbraten smaakten nog nooit zó lekker. Heb je die bergtocht van je lijstje afgevinkt? Dan mogen de echte adrenalinejunkies – mits niet te veel spierpijn – een dagje canyoning niet overslaan. Of wellicht word je nóg blijer van een dagje klettersteigen of gletscherklimmen.

Sportieve vakantie Oostenrijk - Karinthie

4. Fietsen en mountainbiken in Karinthië

Karinthië heeft niet alleen mooie wandelpaden, ook voor de fietsliefhebbers is het er goed geregeld. Zo kun je vrij eenvoudig van dorp naar dorp fietsen. Maar er zijn zelfs speciale routes aangelegd voor recreatiefietsers én voor de daredevils op mountainbikes. Kijk van tevoren wel even welke weg je neemt, want de routes hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Heb je al heel wat kilometers in de benen zitten en ben je een geoefend mountainbiker? Fiets dan eens naar de Klagenfurter Hütte.

Sportieve vakantie Oostenrijk - Karinthie - golfen

5. Een goede pot golfen in de zon

Het bijna mediterraans klimaat komt bijzonder goed uit als je op de golfbaan staat. Lekker bijbruinen terwijl je een balletje slaat, maar vergeet je zonnebril niet! De volgende hole is wellicht niet zo makkelijk te vinden als je verblind wordt door de zon. Karinthië heeft maar liefst 12 golfbanen waar de geofend golfer een fijne pot speelt. Rondom Klagenfürth alleen al vind je zes golfbanen, zoals Klagenfürt-Seltenheim, Velden Köstenberg, Kärtner Golfclub Dellach en Moosburg-Portschäch.

Ben jij weleens in Karinthië op vakantie geweest? Laat je tips achter in een reactie. Of, nog beter: schrijf een review van je vakantie. Daarmee help je medevakantieliefhebbers hun volgende vakantiebestemming kiezen.