Wil je nog even naar de zon? Wat dacht je van een vakantie naar Mallorca! Daar is het nu nog lekker genoeg om te hangen op het strand, maar ook om wat actiefs te ondernemen. En vooral een combi van beiden. Wij tippen 6 actieve to do’s op het Spaanse eiland.

1. Fiets langs de kustlijn van Palma

Fietspad Palma de Mallorca

Pak je een paar dagen hoofdstad Palma de Mallorca mee? Naast de culturele hotspots en het nodige shoppen, is de kust hier ook de moeite waard. Langs de kustlijn is een lang fietspad aangelegd. Op een paar kilometer van de stad vind je de hippe haven van El Portixol. Tip: parkeer je fiets en strijk neer bij een van de restaurantjes voor een glas witte wijn en een vers visje.

2. Om het eiland varen

Strand Portals Vells Mallorca

De kust van Mallorca is prachtig en op veel plekken verschillend. Zo is de noordoostkust grillig met imposante rotsen en het zuidwesten vol baaien diepblauw water. Leuk: huur een boot voor een dag en vaar een stukje om het eiland en gooi je anker uit bij een mooi strand, zoals Portals Vells (foto). Ook leuk: met een kano de zee verkennen. Deze huur je bij de meeste grote stranden. Nog leuker: pak de ferry naar Ibiza, die doet er vanuit de haven in Palma ongeveer 2,5 uur over.

3. Mountainbiken in het Tramuntanagebergte

Mountainbiken in Tramuntanagebergte Mallorca

Zodra je voet op Mallorca zet struikel je over de mountainbikers. Je kunt dan ook bijna overal fietsen én overal fietsen huren. Vooral in het noorden van het eiland vind je toffe routes: voor beginners en gevorderden. Zo loopt er een route van Port de Soller naar het ruige Tramuntanagebergte (onder leiding van gids). Deze bergketen loopt over het hele eiland van zuidwest naar noordoost.

4. Wandelen door natuurgebied s’Albufera

Natuurreservaat s'Albufera mallorca

Liever lopen door de natuur? Wandel door het grootste moerasgebied van de Balearen: natuurreservaat s’Albufera. Naast moeras vind je er ook duinen, stranden en eilandjes en meer dan tweehonderd verschillende vogelsoorten. Toegang tot het reservaat is gratis.

5. Pilates op een surfplank

Surfen op Mallorca

Pilates en surfen combineren? Dat doe je tijdens een lesje pilates op een surfplank! In Puerto Portals, de haven links van Palma, vind je surfschool Vela Portals, waar je keuze hebt uit lessen van 1 tot 3 uur. ‘Gewoon’ surfen kan trouwens ook op Mallorca, mits genoeg wind en/of golven. Bij surfschool Loalas bijvoorbeeld, rijden ze met een busje vol planken over het eiland op zoek naar golven.

6. De lekkerste paella na een pittige klim

Paella bij Sa Foradada

Wat dacht je van een actieve wandeling met als beloning een lekker bord eten en het mooiste uitzicht? Tussen het mooie kustplaatsje Deya en bergstadje Valdemossa vind je restaurant Sa Foradada. Na een wandelexcursie van een uurtje krijg je de lekkerste Paella van Mallorca voorgeschoteld. Bijzonder: het restaurant is alleen te voet of vanaf het water te bereiken.

Wat is jouw favoriete spot op Mallorca?

 

Uitgelichte berichten

Christine

Redacteur

24 september - 2015

Reacties